Hirdetés
. Hirdetés

Ciao, Microsoft!

|

A szoftveróriás 486 millió dollárért vette meg a népszerű európai ár-összehasonlító site-ot, ismét bizonyítva, hogy komolyan gondolja keresési szolgáltatásainak felfuttatását.

Hirdetés

A Microsoft 486 millió dollárért (majdnem 80 milliárd forint) megvásárolta a Ciao néven összesen hét európai országban - Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Hollandiában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban - internetes ár-összehasonlító szolgáltatást nyújtó, müncheni központú Greenfield Online céget - jelentette be a vállalat pénteken. A szoftvermulti tervei szerint a Ciao szolgáltatást integrálják a Microsoft Live Search szolgáltatásai közé.

A megállapodás révén a Microsoft kereskedelmi kereséssel kapcsolatos tevékenységét Európára is kiterjesztheti, miután májusban az USA-ban már elindított egy hasonló szolgáltatást, szintén a Live Search keretén belül. A Ciao oldalai körülbelül 5 millió darab, felhasználók által generált termékleírást tartalmaz összesen mintegy 2200 kereskedő termékeiről, akik fizetnek is azért, hogy az árujuk megjelenjen a listában.

ciaocap.jpg
A ciao.com nyitólapja

Újabb növekedési lehetőség
A Yahoo! felvásárlásának meghiúsulását követően a Microsoft eltökéltnek látszik, hogy növelje a keresési szolgáltatásainak látogatottságát, amely messze elmarad mind a Google, mind a Yahoo! számaitól. Az elmúlt időszakban az utóbbi két cég is erősítette jelenlétét az ár-összehasonlító szolgáltatások piacán: a Yahoo! felvásárolta a francia Kelkoo összehasonlító online boltját, amely 10 országban működik, de saját brand alatt is több országban üzemeltet hasonló szolgáltatást.

A Google valamivel lemaradt a versenytársaitól, mivel a jobb felismerhetőség kedvéért két éve Froogle-ről Google Productsra átnevezett szolgáltatása még mindig csak angolul, ráadásul egyelőre csak bétaverzióban érhető el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.