Hirdetés
. Hirdetés

Ciprusi cég vásárolta be magát a Synergonba

|

A PannErgy Nyrt. és a 100 százalékos tulajdonában álló PMM Zrt. még pénteken értékesítette a Synergon Informatika Nyrt. részvényeinek 12,52 százalékát 400 forintos darabonkénti átlagáron.

Hirdetés

Gyimóthy Dénes, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának alelnöke elmondta: a tranzakció a PannErgy stratégiájával összhangban van, hiszen a társaság eszközeit és forrásait a geotermikusenergia-üzletág fejlesztéseire kívánja összepontosítani.

Hétfőn a Synergon a Budapesti Értéktőzsde honlapján közölte: a ciprusi bejegyzésű Rupexa Limited tőzsdén kívüli ügyletben 11 százalékos részesedést szerzett a részvénytársaságban.

A Synergon azt is bejelentette, hogy a Navigator Investments Zrt. értékpapírkölcsön-ügyletek alapján 385.214 darab Synergon részvényt szerzett, és ezzel 15,85 százalékra növelte befolyását a Synergonban.

A Rupexa és a Navigator a PannErgy által értékesített részesedést szerezhette meg. A PannErgy pénteken értékesítette a tulajdonában, illetve 100 százalékos leányvállalata, a PMM Zrt. tulajdonában lévő, összesen 12,52 százalékos Synergon-részvénycsomagot, 400 forintos darabonkénti átlagáron. A tranzakció után sem a PannErgynek, sem kapcsolt vállalkozásainak nem maradt tulajdonrésze a Synergonban.

A Synergonnak a Navigátoron és a Rupexán kívül nincs más, 5 százaléknál nagyobb tulajdonosa. A Synergon részvényeit a Budapesti Értéktőzsde "B" kategóriájában jegyzik. A papírok hétfőn délután 384 forinton forogtak, a pénteki záróárhoz képest 3,78 százalékkal emelkedett az árfolyamuk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.