Hirdetés
. Hirdetés

Cisco: 700 fős elbocsátás és további leépítések

|

A Cisco Systems a februárban bejelentett átszervezés keretében 66 500 fős gárdájának 1 százalékát tervezi elküldeni, és még az idén további leépítésekre készül.

Hirdetés

A világ legnagyobb hálózatieszköz-gyártója július 16-án jelentette be, hogy a februárban közzétett átszervezési terveinek részeként elbocsátja 66 500 főt számláló gárdájának 1 százalékát, vagyis 6-700 főt. A legtöbb érintett alkalmazott a cég központjában, a kaliforniai San Joséban dolgozik.

A 6 milliárd dolláros készpénzállománnyal rendelkező Cisco igyekszik kézben tartani költségeit a teljes hálózatieszköz-szektorra jellemző csökkenő eladások közepette. "A hálózatos eszközök piacán az eladások ha nem csökkennek, akkor is csak stagnálnak egy-egy szegmensben" - véli Zeus Kerravala, a Yankee Group elemzője. "Figyelembe véve, hogy a Ciscónak 66 ezer alkalmazottja van, ez kis mértékű elbocsátás."

A Cisco vezérigazgatója, John Chambers még februárban beszélt arról, hogy a cég 1000-1200 fő elbocsátását tervezi az idén. Akkor Chambers "korlátozott átszervezésként" jellemezte a lépést, de arról nem beszélt, hogy mindez a vállalat mely részlegeit érintené. A tegnapi bejelentés sem szólt arról, hogy milyen területekről küldik el munkatársakat, hogy az érintettek pontosan mikor kapják meg az értesítést, illetve hogy a további leépítések mikorra várhatók.

Április 25-én a Cisco 1,3 milliárdos profitot jelentett a harmadik pénzügyi negyedévre, melynek során 8,2 milliárdos forgalmat realizált. Egy évvel korábban a cég profitja 24 százalékkal, a teljes bevétele pedig 17 százalékkal volt magasabb.

A Cisco negyedik negyedéves eredményeit augusztus 5-én teszi közzé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.