Hirdetés
. Hirdetés

Citi biztonság magyaroktól

|

Ha az írországi Citibank egyik fióktelepjének informatikai rendszere ellen támadást intéznének, akkor ezt Budapestről hárítanák el.

Hirdetés

Hivatalosan is felavatták a Citigroup Globális IT Szolgáltatóközpontját Budapesten. Az eseményt Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter is megtisztelte jelenlétével. Amint azt a miniszter is elmondta, az elmúlt két évben 30 vállalat telepített valamilyen központot Magyarországra, a befektetések értéke 600 milliárd forint, 13 ezer munkahelyet teremtettek, a kormány által támogatott befektetések pedig két éven belül megtérülnek. A miniszter ismertette, hogy további 105 befektetővel tárgyalnak, minden ötödik esetben szolgáltatóközpont telepítéséről van szó, a cégek 48 ezer munkahelyet teremthetnek az országban.

Bukovszki Attila, a Citibank International Magyarországi fióktelepének vezetője ismertette, hogy összesen 280 új munkahelyet teremtenek, egyelőre 140-en dolgoznak a központban, havonta átlagosan 20 új alkalmazottat vesznek fel. Jelenleg két új szolgáltatóközpontot indítottak el, a pénzügyi és az IT központ. A magyar IT szolgáltatóközpont a következő szolgáltatásokat nyújtja a 100 országban jelen lévő Citibank képviseletnek: informatikai fenyegetettség ellenőrzés, alkalmazás teljesítmény optimalizálás, SQL adatbázis adminisztráció, naplófájl ellenőrzés, globális szoftvercsomagolási szolgáltatások, információbiztonsági adminisztráció, Avaya IPT támogatás, informatikai kockázatkezelési adminisztráció, hálózati és IPT minőségbiztosítás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.