Hirdetés
. Hirdetés

COVIDEA online startup pályázat a koronavírus okozta társadalmi, gazdasági kihívások enyhítésére

|

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával innovatív ötletversenyt hirdet olyan megoldások megvalósítására, amelyek bármely területen segíthetik a jelenlegi egészségügyi, társadalmi helyzetben újonnan felmerülő problémák enyhítését.

Hirdetés

Hirdetés

A nyertes pályázók összesen, közel 60 millió forintnyi támogatást is kaphatnak kreatív ötleteik kivitelezésére. Az ITM és az NKFIH közreműködik a megvalósítást elősegítő partnerszervezetek (egyetemek, inkubátorok, vállalkozásokat segítő szervezetek) közvetlen megszólításában és bevonásában is.

Az online COVIDEA startup- és ötletversenyre 2020. május 7-ig lehet jelentkezni, a megmérettetés minden vállalkozót és ötletgazdát arra bátorít, hogy olyan javaslatokat valósítsanak meg, amelyek megoldással szolgálhatnak a koronavírus okozta világjárvány következményeire. A pályázók lehetőséget kapnak javaslataik online bemutatására a szakmai döntéshozók, befektetők, inkubátorok és az innovációs ökoszisztéma szereplői előtt, hogy elnyerjék a kiírt támogatást ötleteik megvalósításához.

A most megjelenő online pályázati felhívásra egyszerűsített formában lehet jelentkezni egy rövid projektbemutató dokumentum beküldésével. Az ötletgazdáknak lehetőségük van fotók, videók vagy prezentációk beküldésére is. Az értékelés két fázisban történik. Az előszűrés során a szakmai partnerek és az NKFIH kijelölt bírálói online formában értékelik a beérkezett pályaműveket, az így kiválogatott ötletek és projektek jutnak tovább a döntőbe, ahol 5 fős szakértői zsűri értékeli és választja ki a támogatásra javasolt projekteket. 

Az NKFI Hivatal olyan társadalmi kihívásokra várja a pályázók javaslatait, ötleteit, mint a fertőzések lassítását szolgáló; az egészségügyi ellátás szervezését támogató megoldások; rizikócsoportokba tartozó polgártársaink helyzetének könnyítését szolgáló; a lakosság ellátását könnyítő; a társadalmi érintkezés hiányából és bezártságból eredő problémákon enyhítő megoldások; innovatív javaslatok az állami erőforrások, szolgáltatások hatékonyabb igénybevételére, továbbá minden olyan egyéb megoldás, amely a jelenlegi helyzetben jelentős társadalmi hasznossággal bír.

A pályázati felhívásról részletesebben itt tájékozódhat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.