Hirdetés
. Hirdetés

Csalódást keltettek az Apple legfrissebb eredményei

|

A cég negyedéves adatai nem rosszak, de nem is különösebben jók. A számokon nagyon meglátszik, hogy idén egy hónappal később jöttek ki az őszi új iPhone-ok.

Hirdetés

Az Apple is közzétette negyedéves jelentését, ami nem kápráztatta el a befektetőket, és ezt a cég részvényárfolyamának 5 százalékos csökkenése is igazolja. A 63,7 milliárd dolláros bevétel ugyan minimális mértékben meghaladta a piac  várakozását, de míg a Services és a Mac üzletág soha nem látott rekordot ért el, az iPhone eladások 20 százalékkal csökkentek az előző év hasonló időszakához képest.

Hirdetés

Az új iPhone-eladásokon nagyon meglátszik, hogy az Apple több hetes késésben van önmagához képest. Tavaly az iPhone 11 és az iPhone 11 Pro szeptember 20-án jelent meg, míg az iPhone 12 idén több, mint egy hónappal később, október 23-án, az iPhone 12 Pro megjelenésére pedig november 13-ig kell várnuk. A nagy kérdés az, mindez hogyan borítja fel a teljes termékkibocsátási ütemtervet: vajon a iPhone 12 és a 12 Pro rövidebb életciklusra számíthat, mint az elődei, vagy ezentúl október/november lesz az Apple új őszi mobilos startdátuma?

Ami a többi adatot illeti, a Mac eladások 9,03 milliárd dollárt eredményeztek, az iPadekből 6,8 milliárd folyt be. A viselhető eszközök bevétele 7,87 milliárd volt, a szolgáltatásoké 14,55 milliárd dollár. Érdekesség, hogy tavaly a szolgáltatásokból még harmadannyi folyt be, mint az iPhone-eladásokból, idén ez az arány 1:2-re módosult.

A tőzsde nem is fogadta elragadtatással a friss adatokat, de mindenki abban bizakodik, hogy a következő negyedév - benne a karácsonyi bevásárlásokkal - rendbe teszi majd az Apple kasszáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.