Hirdetés
. Hirdetés

Csalódást keltő negyedév az AMD mögött

|

A gyengülő kereslet hatására elmaradtak a várakozásoktól az AMD processzorainak eladásából származó bevételei 2006 második negyedévében.

Hirdetés

A világ második legnagyobb processzorgyártója 1,215 milliárd dollárra módosította bevételeinek a második negyedévre prognosztizált összegét. Ez a korábbi várakozásoktól mintegy 9 százalékkal marad el. Az előrejelzések eredetileg az első negyedévre jellemző, a PC-k piacát érintő enyhe visszaesés állandósulásából indultak ki, ám most beigazolódtak azok a korábbi jóslatok, amelyek az Intel tervezett árcsökkentéseire figyelmeztettek.

A DRAM chipek júniusi árcsökkenése mellett az Intel lépésével megkezdődött a processzorgyártók közti árháború, a központi feldolgozó egységek pedig, lévén a számítógépek legdrágább alkatrészei, nagyban befolyásolják az egész PC piac áringadozását. Az üzletág belső információit tekintve hagyományosan jólértesült tajvani számítógépgyártók például már hónapok óta az Intel júliusi árcsökkentéseire várnak, ez pedig igen érzékenyen érintette az AMD-t.

Az egyetlen pozitívum a cég számára, hogy új, főként szerverek és munkaállomások számára gyártott Opteron processzorai iránt törerlen az érdeklődés. Ennek ékes példája a Dell májusi bejelentése, mely szerint drága, multiprocesszoros szervereit az év végére már Opteronokkal is szerelni fogja.

A július 2-án lezárult második pénzügyi negyedév részletes adatait az AMD július 20-án teszi majd közzé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.