Hirdetés
. Hirdetés

Csalt az Apple? Újra kapható a Samsung tablet!

|

Megtévesztette az európai bíróságot az almás vállalat, amely így hibásan hozta meg elítélő döntését. Ennek kipattanását követően fel is függesztették a határozatot.

Hirdetés

Amint arról egy hete mi is írtunk, egy német bíróság előzetes végzése értelmében a Samsungnak az Európai Unió területén fel kellett függesztenie Galaxy Tab 10.1-es táblagépeinek forgalmazását. A vád szerint a dél-koreai masina túlságosan hasonlít az iPadre. Úgy mindenképp, hogy az egyezést bemutatni hivatott fotókat egy kicsit megváltoztatták...

Mint kiderült, az Apple által bemutatott bizonyítékok egyikét, a két tabletet összehasonlító fotókat utólag módosították. Az iPad maradt az eredeti, de a Samsung Galaxy Tabja méretarány-változáson ment keresztül. Ismeretes, hogy az Apple masinája a régi televízióknál és monitoroknál megszokott 4:3-as méretarányban (1,30) készül, míg a Galaxy Tab sokkal szélesebb, így esetében ez a paraméter 1,46-os értékkel bír. Eltüntetendő a felületes szemlélő számára is jól látható különbséget, a német bíróságnak beadott perirat anyagai között az összehasonlító ábrán már csupán 1,36-os arányú lett a Samsung tabletje, amint azt az alábbi kép is szemlélteti.

apple ipad 2 tablet versus samsung galaxy tab 10.1
apple ipad 2 tablet versus samsung galaxy tab 10.1

A fentiek miatt ideiglenesen felfüggesztették a Samsungra vonatkozó kereskedelmi tiltást; a Düsseldorfi Kerületi Bíróság salamoni döntést hozott. Eszerint újra árusítható - ideiglenesen - a Galaxy Tab az EU területén - kivéve Németországot. Az ügyben augusztus 25-én új meghallgatást tartanak, ami akár a korlátozás újra életbe léptetésével is zárulhat.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy az Apple ugyan két cég - a Samsung német leányvállalata és a dél-koreai székhellyel bíró anyacég - ellen indított eljárást Németországban, ugyanakkor a helyi bíróság csak az előbbit képes közvetlenül korlátozni, a távol-keleti vállalatot már nem. Így habár a Samsung német leánya nem értékesíthet tableteket Európa legnagyobb gazdaságában, az anyacég az EU többi területét elláthatja tabletjeivel. Legalábbis a következő 10 nap alatt.

Nem az öreg kontinens az egyetlen, ahol tiltó határozat született a Samsung táblagépeivel szemben. Az Apple Ausztráliában is nekiment a dél-koreai gyártónak, azzal vádolva, hogy 10 szabadalmát is megsérti a kis gép. A kenguruk földjén igazat adtak Steve Jobs cégének, így Ausztráliában jelenleg nem lehet Galaxy Tabot vásárolni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.