Hirdetés
. Hirdetés

Cserkút szolgálja ki fél Európát

|

A Huawei összeszerelő üzeméből látja el telekommunikációs eszközökkel az öreg kontinenst a Huawei.

Hirdetés

A Huawei Technologies Hungary ünnepélyesen is megnyitotta a kontinenst Huawei termékekkel kiszolgáló Európai Ellátó Központjának (angolul Europe Supply Center, ESC) új egységét a Pécs melletti Cserkúton. A pécsi-cserkúti létesítmény optikai, átviteli egységeket, hálózati kommunikációt szolgáló termékeket szerel össze, azaz a Huawei különböző országokban gyártott és Magyarországra szállított alkatrészeiből végtermékeket állít elő. Az Európai Ellátó Központ, amely több magyarországi létesítményt, gyáregységet is takar, a világ vezető 50 távközlési szolgáltatója közül harmincnak szállít termékeket Magyarországról.

Az új, Pécs melletti létesítményt a Flextronics Global Services Magyarország üzemelteti, a bérgyártásról októberben írtak alá a cégek megállapodást. A gyártósorról az első termék – a terveknek megfelelően – december közepén gördült le; kapacitása néhány hónapon belül havonta 5 ezer távközlési berendezésre ugrik.

Az új gyár nem zöldmezős beruházás, hanem már meglévő épületeket hasznosít, jelenleg a Huawei megrendelésein 100 fő dolgozik. Ez - a Huaweinek dolgozó, munkavállalói létszám - ugrik majd meg a gyártókapacitás növelése miatt néhány hónapon belül 300, év végéig 500 fősre. A Flextronics Global Services Magyarország decemberi sajtóközleménye alapján más vevők betelepítésének köszönhetően az összlétszám a gyárban év végéig 800 fő lesz.

Az ESC új egységét Gao Jian, a Kínai Népköztársaság nagykövet asszonya, Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Jónás József, Cserkút polgármestere, Anders Karlborg, a Huawei Technologies Ellátó Hálózatának alelnöke és Gavin Dai, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója nyitotta meg.

Huawei Cserkuti uzemmegnyito 2012
Huawei Cserkuti uzemmegnyito 2012

Huawei eredmények

A vállalat árbevétele közben rekordokat döntöget: tavaly meghaladta a 32 milliárd dollárt, amely 11,7 százalékos növekedés az előző évhez képest, és jelentősen túllépi az előzetes tervekben meghatározott 30 milliárd dollárt. A Huawei Technologies még nem auditált árbevétele 2011-ben megközelítette a 203,9 milliárd jüant, amely körülbelül 32,4 milliárd dollár.

A kínai gyökerű, távközlési berendezéseket gyártó óriásvállalat 2011. december 31-i nyilvántartása szerint a cégnek több mint 140 ezer alkalmazottja volt a világon. A teljes létszám 44 százaléka - mintegy 62 ezer ember - kutatás-fejlesztési (K+F) területen dolgozott. A Huawei alkalmazottak 72 százaléka Kínán kívül dolgozik a Huawei valamelyik leányvállalatánál. Ugyanígy 72 százalék körüli az egyes országokban a helyi munkaerő aránya. A vállalatnak humánerőforrás politikája arra is épül: minél több helybélit foglalkoztasson, vegyen fel munkatársai közé. A tavalyi év végéig a Huawei több mint 130 különböző távközlési szabványosítással foglalkozó szervezetnek vált tagjává, és csak tavaly több mint 5000 új szabványt terjesztett be.

A Huaweinek 14 régiós főhadiszállása, 23 K+F központja, 32, más vállalattal közös innovációs központja és 45 továbbképző centruma van világszerte. Termékeik és szolgáltatásaik a világ több mint 140 országában elérhetőek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.