Hirdetés
. Hirdetés

Csődbe ment az Albacomp IT

|

A fehérvári kötődésű vállalkozás csődvédelmet kért a bíróságtól, mivel jelenleg fizetésképtelen.

Hirdetés

Az Albacomp IT Informatikai Zártkörű Részvénytársaság (Albacomp IT Zrt.) 2011 januárjában, az Albacomp Zrt. és a SZÜV Zrt. összeolvadását követően, jogutód cégként jött létre. 

A csődeljárás a likviditási problémával küzdő cégek jogi eszköze arra, hogy fizetési haladékot kapjanak a hitelezőiktől. A csődeljárás nem feltétlenül végződik az adós cég felszámolásával, bár az esetek igen jelentős részében a csődeljárás után ez is elkerülhetetlenné válik. 

Az Albacomp IT közleményben jelezte, hogy a finanszírozó bankjuk nem hosszabbította meg a lejáró hitelszerződést, ezért a társaság működése finanszírozhatatlanná vált. A csődvédelemtől azt remélik, hogy ez alatt az időszak alatt a cég a likviditási helyzetét rendezni tudja. A cég célja a szállítókkal, hitelezőkkel történő sikeres csődegyezség megkötése és a társaság ingatlankezelőként való további működtetése.

Az ügy a társaság közlése szerint az Albacomp RI Rendszerintegrációs Kft. működését nem befolyásolja, mivel az „teljesen független a már ma is szinte kizárólag vagyon és ingatlankezelést végző Albacomp IT Zrt.-től”. 

Az Albacomp IT Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság az e-cegjegyzek.hu szerint 522 millió forint jegyzett tőkével jött létre. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.