Hirdetés
. Hirdetés

Csökkennek a mobiltarifák jövő februártól

|

Az NHH döntése szerint 2007 elején mindhárom mobilszolgáltatónak csökkenteni kell a hívásvégződtetés díját, így olcsóbban telefonálhatunk.

Hirdetés

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) döntése szerint 2009 január elejére mindhárom magyarországi mobilszolgáltató hálózatában költségalapú szintre kell csökkenteni a végződtetési díjat. A napszaktól független költségalapú végződtetési díj az NHH saját költségmodellje szerint percenként 16,84 Ft. A határozat szerint a végződtetési díjak három lépésben állnak be a költségalapú szintre. Az első lépésre 2007 februárjában kerül sor, amikor a Magyar Telekom hálózatában a végződtetési díj a jelenlegi átlagosan 27,17 Ft/percről 23,17 Ft/percre, a Pannon hálózatában percenként 29,44 Ft-ról 24,44 Ft-ra, a Vodafone hálózatában pedig 32,61 Ft/percről 26,16 Ft/percre csökken.



A végződtetési díjak csökkentése 2008. és 2009. január 1-én folytatódik. Az NHH Tanácsa által megállapított költségalapú díjat figyelembe véve a Magyar Telekomnak minden esetben 14,74 százalékkal, a Pannonnak 16,99 százalékkal, a Vodafone-nak pedig 19,77 százalékkal kell csökkentenie hálózatában a végződtetési díjat.

Pataki Dániel, az NHH elnöke közölte, a következő három évre szóló határozat kiszámíthatóvá, átláthatóvá teszi a piaci folyamatokat, folytatja a végződtetési díjak 2005-ben megkezdett következetes csökkentését, és fokozatosan megszünteti a jelentős piaci erejű szolgáltatók által alkalmazott díjak közötti különbséget.

A tanács által elhatározott csökkentés mértéke megegyezik a június végén publikált határozattervezetben foglaltakkal. A határozattervezet az érintettek véleményezhették, majd a tervezetben foglaltakat az Európai Unió Bizottsága is elfogadta.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.