Hirdetés
. Hirdetés

Csúfos milliárdokat bukott Zuckerberg a Facebook leállása után

|

Mibe kerül egy ekkora kimaradás?

Hirdetés

A hétfői kereskedési napot a New York-i tőzsdén a Facebook komoly mínusszal zárta, miután több órára eltűnt az internetről a Facebook, az Instagram és a WhatsApp is. Csaknem hatórás leállás után éjfél körül éledt újra a Facebook, az Instagram és a WhatsApp.

A Facebook közleményében azt írták, hogy a kimaradáshoz hibás konfigurációs változtatások vezettek, amelyek miatt probléma lépett fel az adatközpontjaik közötti kommunikációban. A hiba a belső eszközeiket és rendszereiket is érintette, ami tovább nehezítette a probléma megoldását.

Hirdetés

A Taylor Daily Press beszámolója szerint a leállás és az elmúlt napok botrányai óriási pénzügyi károkat okoztak a cégnek. A bizalom elvesztése a jelek szerint néhány óra alatt több milliárd dollárjába került Mark Zuckerberg vezérigazgatónak.

A Facebook emiatt hétfőn elvesztette a piaci értékének közel 5 százalékát, Zuckerberg, vagyona egyetlen nap alatt közel 6 milliárd dollárral csökkent.

Ám még így is az ötödik leggazdagabb ember a világon, vagyona jelenleg 116,8 milliárd dollár az amerikai Forbes szerint. Zuckerberg vagyonát szeptember 13-án még 140 milliárd dollárra becsülte a Bloomberg indexe. A Facebook-részvények árfolyama szeptember közepe óta így már mintegy 15 százalékponttal esett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.