Hirdetés
. Hirdetés

Data50: Ezek a világon a legértékesebb adat-startupok

|

Több mint egy évtizeddel a big data fogalmának megszületése után az adatok továbbra is az egyik legfontosabb és legdinamikusabban növekvő innovációs hajtóerőt jelentik mind a nagyvállalatok, mind az új startupok körében.

Hirdetés

Az üzleti működés alapját képező pulzuskontrollok biztosításától a napi feladatok gépi tanulással történő intelligens automatizálásáig az adat a döntéshozatal központi elemévé vált mindenféle méretű szervezetben. Ráadásul az adatok felhasználása ma már jóval túlmutat az adattudósokon, adatelemzőkön és adatmérnökökön, gyakorlatilag mindenki adattermelő és fogyasztó lett.

Az adatokra való fokozott összpontosítás eredményeként az adatkezelés már most az infrastruktúra egyik leggyorsabban növekvő területévé vált. Becslések szerint ez a terület több mint 70 milliárd dollár értékű, és 2021-ben az összes vállalati infrastrukturális kiadás több mint egyötödét teszi ki. E piac kialakulásának szépsége abban rejlik, hogy összeházasítja a szoftverfejlesztés, az analitika és a mesterséges intelligencia területét, miközben meglovagolja a felhőalapú számítástechnika szökőárszerű lendületét.

Hirdetés

A tíz legértékesebb adat-startup

Az adatipar növekedése az elmúlt évek néhány legizgalmasabb és legnagyobb hatású vállalati szoftvercégét is megszülte. Az olyan vállalkozások, mint a Snowflake és a Confluent, már több ezer vállalkozás működését és több millió termék megteremtését változtatták meg. A legtöbben azonban kevésbé ismerik a kategóriát meghatározó vállalatok következő generációját.

Azután, hogy 2021-ben az adatvállalatok több tízmilliárd dolláros kockázati tőkebefektetést kaptak, egy még erősebb 2022 jöhet, azaz egyre több pénz áramlik erre a területre. A Future portál összeállította az első "Data50 listáját". Ennek az 50 vállalatnak az együttes értéke meghaladja a 100 milliárd dollárt, és összesen mintegy 14,5 milliárd dollárnyi tőkét gyűjtöttek be, 20 közülük 2021-re elérte az unikornis státuszt. A lista itt érhető el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.