Hirdetés
. Hirdetés

Dell: csigavér!

|

A Dell lehűtötte a felhasználók lelkesedését: egyelőre nem szállít linuxos gépeket.

Hirdetés

A Dell február 16-án indított IdeaStorm oldalán több ezer felhasználó jelezte, hogy támogatná a Linux-szal előre telepített számítógépek gondolatát. A vállalat akkor azt ígérte, hogy hamarosan válaszol. Ez kedden meg is történt: a Dell egyelőre nem tervezi linuxos gépek megjelentetését az otthoni és a vállalati piacokra.

A vállalat szerint félreértették a felvetését, tudniillik csupán annyit közöltek, hogy a hardvereik együttműködnek a Novell SUSE Linux-szal, és nem azt, hogy a közeljövőben ilyen operációs rendszerrel telepített gépeket szándékoznának piacra dobni. "Álláspontunk az, hogy számunkra fontosak a Linuxot használó felhasználók is" - nyilatkozta Jeremy Bolen, a Dell szóvivője. Mint mondta, a vállalat már most is szállít egyes linuxszal előretelepített Dell Precision munkaállomásokat high-end vállalati ügyfeleknek, de jelenleg nem telepít ilyen operációs rendszert laptopjaira vagy asztali gépeire. "Ugyanakkor nem zárjuk ki annak lehetőségét, hogy valamikor a jövőben ezt is bevesszük kínálatunkba. Egy operációs rendszer telepítése és tesztelése Dell gépeken sok munkát igényel, ehhez képzés és támogatás szükséges - mondta a szóvivő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.