Hirdetés
. Hirdetés

Dell-felhasználók élesztik fel az XP-t?

|

A Dell újra Windows XP-vel kezdte árusítani számítógépeit. Márciusban a cég kínálatában még csak két gépen volt XP.

Hirdetés

A Dell úgy döntött, hogy nemcsak két eddigi modelljét, hanem további gépeket is Windows XP-vel telepítve árul. A felhasználók az Ideastorm weboldalon jelezték a PC-gyártó felé, hogy szeretnének XP-vel telepített gépeket vásárolni, és azt javasolták a vállalatnak, hogy egyelőre ne iktassa ki teljesen ezt a lehetőséget. Összesen 11 ezer felhasználó szavazott az XP-s megoldásra.

A Microsoft Windows Vista operációs rendszerének megjelenése óta a Dell folyamatosan csökkentette azon gépeinek számát, amelyeket XP-vel lehetett megvásárolni. Márciusban már csak két konfigurációt lehetett a korábbi Windows-változattal megvenni, mostantól már hat gépet lehet az XP otthoni vagy professzionális változatával megvásárolni.

"Mindez eléggé furcsa" - kommentálta a kialakult helyzetet Michael Silver, a Gartner elemzője. "Általában a fogyasztók az új számítógépeken mindig a legjobb és legújabb dolgokat szeretik viszontlátni." Más elemzők úgy gondolják, hogy a ragaszkodás oka az, hogy a felhasználók megszokták az XP-t, és az operációs rendszer jól együttműködik a legtöbb digitális perifériával is.

A Dell lépésére a Microsoft azt válaszolta, a PC-gyártó a kisebbség igényeire reagált, és olyan ügyfeleknek tesz a kedvére, akiknek nagyon speciális igényeik vannak.

Annyi biztos, egy idő után a Dell kénytelen lesz lemondani az XP-ről. A Microsoft hivatalosan 2008 januárjától a nagy PC-gyártóknak már nem ad el XP licenceket, így a Dell már csak viszonteladóktól szerezheti majd be az operációs rendszert.

A Dell egyébként folyamatosan figyeli felhasználói kéréseit. Korábban a vásárlók Linuxszal telepített gépeket kértek a gyártótól, és a vállalat ennek az elvárásnak is megpróbált megfelelni.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.