Hirdetés
. Hirdetés

Dell: kint a vízből?

|

Két héttel azután, hogy alkalmazottai meghamisították a cég bevételeit, a Dell 46 százalékos profitnövekedést jelentett.

Hirdetés

A Dell 2008-as pénzügyi évének második negyedére 733 millió dolláros profitnövekedést jelentett be, ami 46 százalékos többlet a múlt év hasonló időszakához képest. Az erőteljes eredmények a vállalati ügyfelek felé történő eladások növekedésének, a Dell gépek eladási árának növekedésének és a komponensárak csökkenésének köszönheti a számítógépgyártó. Korábban a Dell egymilliárd dollárral maradt el a tervezett bevételtől.

Az augusztus 3-án véget érő negyedévben a Dell bevétele 14,8 milliárd dollár volt, ami részvényenként 0,32 dollárt jelent. Mind a két szám meghaladja a Wall Street elemzőinek elvárásait.

A vállalat azonban figyelmeztette befektetőit, hogy óvatosan hasonlítsák össze a mostani és a múltbéli adatokat, a tervek szerint a cég az elkövetkező négy évre újra kiadja módosított pénzügyi eredményeit. A Dell korábban jelezte, hogy alkalmazottai hamisították meg korábban a cég bevételeiről szóló adatokat, azért, hogy a kitűzött célokat elérjék - legalább papíron.

A cég a rossz adatok miatt komoly problémákkal küzdött, a Nasdaq november 12-ig adott határidőt a cégnek, hogy normális adatokat publikáljon, és így továbbra is a tőzsdén jegyzett cég maradjon. A Dell könyvelési problémái 59 millió dolláros kiadást jelentettek, ennyit fizettek a belső audit elvégzéséért az elmúlt negyedévben.

A Dell könyvelési problémái mellett kitart hosszút távú terve mellett, hogy csökkentse működési költségeit. A cég ezt alkalmazottak elbocsátásával, a produktivitás növelésével és infrastrukturális befektetésekkel tervezi elérni. Májusban a Dell bejelentette, hogy 8000 alkalmazottat bocsát el, ami a cégnél dolgozók 10 százalékát jelenti. A cég változtatott a direkt eladási stratégiáján, termékei megjelentek a nagy áruházak polcain is, például az amerikai Wal-Mart üzletekben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.