Hirdetés
. Hirdetés

Dell: stabilizálódik a termékek iránti igény

|

A gyártó szerint ugyanakkor számolni kell a bruttó árrés hirtelen csökkenésével, a magasabb alkatrészköltségekkel és piaci árversennyel is. A Dell új lehetőségeket lát, és felvásárlásokat tervez.

Hirdetés

A Dell hétfői közleményében arról számol be, hogy a termékei iránti igény stabilizálódását érzékeli a piacon, és arra számít, hogy a július 31-én véget érő második pénzügyi negyedévre az előzőnél magasabb bevételt könyvelhet el. A számítógépgyártó arról is beszámolt, hogy "szerény csökkenésre" számít a bruttó árrésben a komponensek magasabb árai és a piaci árverseny miatt. A bejelentés a Dell pénzügyi elemzőknek tartott konferenciáján látott napvilágot, melyet kedden tartottak a texasi Austinban.

A cég bevételei az elmúlt három, egymást követő negyedévben folyamatosan csökkentek a világméretű gazdasági visszaesés miatt. A pénzügyi év első negyedévében a cég bevétele 12,3 milliárd dollárra csökkent, így a cég 23 százalékkal kevesebb bevételt produkált, mint egy évvel korábban. A nettó nyereség 290 millió dollárra zsugorodott az egy évvel korábbi 784 millióról. A visszaesésben nemcsak a gyengülő eladások, hanem a cég átszervezésének költségei is közrejátszottak.

A Dell változatlanul igyekszik lefaragni költségeit, és a korábban kitűzött négymilliárd dolláros megtakarítást elérni a 2011-es pénzügyi évig. A New York-i tőzsdén a Dell-részvények árfolyama körülbelül 4 százalékkal, 12,55 dollárra csökkent a zárás utáni kereskedésben.

A rendezvényen azt is bejelentették, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a továbbiakban a vállalati termékekekre. Michael Dell, a cég vezérigazgatója szerint a virtualizáció egyre terjed, emiatt lehet, hogy csökkenni fognak a szerver-eladások, de nagyobb lehetőségek nyílnak a tanácsadás terén. A vállalat szintén bővíteni szeretné a menedzselt szolgáltatások üzletágat és a felhő (cloud) technológiához kapcsolódó akvizíciókat tervez. A Dellnek erre vannak tartalékai: a május elsején zárult első negyedév végén 9,7 milliárd dollár készpénzzel, illetve értékpapírokkal rendelkezett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.