Hirdetés
. Hirdetés

Drámai növekedést jósolnak az adatmodellek a magyar járványhelyzetről

|

Amerikai járványmodellek döbbenetes számokkal festenek ijesztő képet az elkövetkezendő hónapokról.

Hirdetés

Jelentősen megugorhat, sőt megtöbbszöröződhet a koronavírus okozta Covid-19 megbetegedések halálozási rátája az elkövetkezendő hónapokban. A washingtoni Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) kutatóközpont előrejelzési modelljei szerint áprilisban tetőzhet a járvány, amelynek két hónappal később már több mint negyvenezer halálos áldozata lehet hazánkban.

Hirdetés

A Bill Gates alapítványa által is támogatott szervezet adatmodelljei napjaink egyik legjelentősebb egészségügyi katasztrófájának statisztikai adatai alapján lehetséges forgatókönyveket prognosztizálnak.

A járványelemzési grafikonok jól mutatják, hogy a következő hetekben a napi halálozási szám folyamatosan növekedni fog, elérve akár az eddig még soha nem tapasztalt magasságokat is - természetesen a legrosszabb esetben. De a modellezőmegoldás számok az átlagos és legenyhébb végkimenetelekkel is.

Ha minden igaz, az adatokból kinyerhető jövőre vetíthető információk szerint már nyár elejére megszabadulunk a vírustól. A rendszeregyébként októberben a legsötétebb időszakot jósolta hazánkra nézve, 12,5 ezer ember halálával, szerencsére ezt a szintet csak idén januárban értük el az összes halálozási adattal kapcsolatban, amely minden olyan halálesetet magában foglalt, amely során teszttel kimutatták a koronavírus fertőzöttséget. A napi halálozások számának tetőzését november 19-re tették, ami végül december 4-én következett be 193 esettel.

Bill Gates egyébként azon az állásponton van, hogy csak az oltakozás az egyetlen menekülési útvonal a koronavírus fogságából.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.