Hirdetés
. Hirdetés

Drasztikus lépéseket tervez a Huawei

|

Elviszi Amerikából kutatóközpontját a kínai óriás, Európát pedig helyben gyártott hálózati eszközökkel kívánja ellátni a jövőben.

Hirdetés

Hirdetés

Az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás részeként az Egyesült Államok kormánya által a kínai vállalat ellen hozott intézkedések miatt a Huawei azt tervezi, hogy kutatóközpontját az Egyesült Államkból Kanadába helyezi át, mondta a kanadai Globe and Mailnek nyilatkozó Ren Zhengfei, a Huawei alapítója és vezérigazgatója.

További óvintézkedésként új létesítményeket terveznek létrehozni Európában, ahonnan közvetlenül látják majd el 5G technológiájú hálózati eszközökkel a régiót. A Huawei hírek szerint 510 millió dollárt költött az amerikai kutatóközpont fenntartására, és a kereskedelmi szankciók hatására már korábban 600-ról 250-re csökkentette az itt dolgozó alkalmazottak számát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.