Hirdetés
. Hirdetés

Durván nőtt a Facebook bevétele

|

Megugrott a cég részvényárfolyama a jó hírek után.

Hirdetés

A vártnál is több bevétele volt a Facebooknak a harmadik negyedévben. Az internetes közösségi oldalt üzemeltető cég részvényárfolyama 16 százalékot ugrott a tőzsdezárás utáni kereskedés alatt, miután a cég bejelentette, hogy 60 százalékkal nőttek a bevételei 2013 harmadik negyedévében.

Hirdetés

A Facebook profitja 425 millió dollár volt a harmadik negyedévben, részvényenként 17 cent nyereséget ért el. 2012 harmadik negyedévében még 59 millió dollár (részvényenkénti 2 cent) veszteséget könyvelt el a cég. A korrigált nyereség, ami nem számol a különleges, egyszeri kiadásokkal, 621 millió dollár volt.

A cég bevétele 2013 harmadik negyedévében 60 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A bevétel 1,26 milliárd dollárról 2,02 milliárd dollárra ugrott. A piaci elemzők átlagosan 1,91 milliárd dolláros bevételt vártak az idei harmadik negyedévben. A cég ezzel a második egymást követő negyedévben teljesített jobban, mint azt a piaci elemzők várták.

A Facebook reklámbevétele 1,8 milliárd euró volt, 66 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A harmadik negyedévben a reklámbevétel 49 százaléka telefonok és táblagépek felhasználóitól érkezett, a második negyedévben csak 41 százalék volt az arány. A változás mutatja, hogy a Facebook sikeresen helyezi át a hangsúlyt a mobil eszközök piacára az asztali számítógépek helyett.

 

A cég jelentése szerint jelenleg 1,19 milliárd aktív felhasználója van havonta, éves alapon ez 18 százalékos növekedés. A Facebook részvényárfolyama szerda reggel 48,99 dollár volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.