Hirdetés
. Hirdetés

Durván túllőtte vállalását az MNB a működésében

|

A szervezet még 2022 őszén indított energiahatékonysági és takarékossági programot.

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt három évben közel 60 százalékkal, az általa korábban vállalt mérték duplájával mérsékelte működésének karbonlábnyomát, ezzel összességében évente mintegy 2-3 ezer tonna széndioxid-kibocsátástól mentesítette a környezetet - közölte a jegybank.

A csökkenés mértéke jelentősen felülmúlja a 2020-2022 közötti környezetvédelmi stratégiájukban tett vállalást, és további 30 százalékos mérséklést ígér.

A klímabarát működést jelentős részben a jegybanki irodák villamosenergia-felhasználása révén sikerült elérni, a megújuló forrásból származó energia aránya ugrásszerűen nőtt, sőt 2022-ben már elérte a 100 százalékot.

Az MNB 2022 őszén energiahatékonysági és takarékossági programot indított, emellett áttért a kiadványainak elektronikus továbbítására jelentősen csökkentetve a papírhasználatot is. Kisebbé tette a karbonlábnyomot az is, hogy az üzleti célú utazások száma is jelentősen csökkent, a külföldi kiküldetéseknél a belső szabályzat alapján pedig figyelembe kell venni a környezeti szempontokat a közlekedési eszközök megválasztásakor - fejtették ki.

Hirdetés

Az MNB igazgatósága a következő három évre azt a célt tűzte ki, hogy további 15 százalékkal csökkenti a jegybank működésének széndioxid-kibocsátását. A belső folyamatok környezettudatosabbá tétele mellett folytatódnak a kibocsátást ellentételező jegybanki projektek a hazai természetes élőhelyek - például erdők - fejlesztésére.

Az MNB a továbbiakban is nemzetközi környezettudatossági szabványok alapján fejleszti épületeit, illetve új kezdeményezéseket - például vegyszermentes irodai takarítás, irodai komposztálás - indít el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.