Hirdetés
. Hirdetés

Új magyar e-learning képzőhelyek

|

Európai színvonalú tananyagfejlesztés valósult meg a Dunaújvárosi Főiskolán és a Pannon Egyetemen. Idén szeptembertől építik be a mérnökhallgatók tanrendjébe a korszerű, európai intézményektől vásárolt tananyagok adaptációját e-learninges formában, magyar és angol nyelven egyaránt.

Hirdetés

A Dunaújvárosi Főiskola a Pannon Egyetemmel együttműködve a mérnökképzés alapszakjának képzéséhez korszerűsített tananyagot e-learninges formában. Az eredetileg a Liverpooli Egyetemen és a finn Aalto Egyetemen használt tananyagok magyar adaptációit elektronikus formában, modulrendszerben, gazdag illusztrációval, animációk, videók beépítésével készítették el. Az újítás az anyagtudományi modellezés, az anyagtudományi folyamatmodellezés és az ipari folyamatok modellezésének területeit érinti. E témakörök ismerete komoly előnyt jelent a munkaerőpiacra kilépő anyagmérnököknek.

- A 1,5 évig tartó, 36,5 millió Ft összköltségből megvalósult projektnek köszönhetően a főiskola és az egyetem mérnök hallgatói olyan képzésben részesülnek szeptembertől, amely nagyban növeli a szakmájukon belüli elhelyezkedési lehetőségüket, valamint a korszerűsítés-fejlesztés eredményeként egyszerűbbé válik a hallgatók számára a külföldi intézmények közötti átjárhatóság is - mondta Dr. Csepeli Zsolt, a projekt menedzsere.

A TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0036 azonosítószámú, Korszerű, OECD tagállamban használt anyagtudományi szimuláció és anyagtudományi folyamatszimuláció tudásterület tananyagtartalom adaptációja a Dunaújvárosi Főiskolán és a Pannon Egyetemen elnevezésű projekt során elkészített tananyagok online, ingyenesen elérhetők bárki számára a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtár honlapján: www.tankonyvtar.hu.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.