Hirdetés
. Hirdetés

Egy szoftver minden adatbázis felett

|

Minden cégvezető szeretné átlátni a folyamatokat, de ez nem könnyű, hiszen az üzletvitel olyan mennyiségű adattal, információval szembesíti, amelyet szinte lehetetlen manuálisan megfelelően rendszerezni, értékelni.

Hirdetés

A modern vállalatirányítási rendszerek persze képesek arra, hogy az adatokat egy pillanat alatt grafikusan elemezzék, de modellezhető lenne adataikból az is, milyen hatások várhatók, ha valamin változtatna a társaság. Egy magyar fejlesztés éppen ezt szolgálja, bármilyen ERP-rendszer adataival képes még további feldolgozásokat végezni.

A hatékony vállalatirányítás ma már elképzelhetetlen a korszerű informatikai eszközök napi használata nélkül. Természetesen semmi nem pótolja az emberi kvalitásokat, ötleteket, de időt, energiát takarít meg az, aki időben reagál a kihívásokra, és igénybe veszi az integrált vállalatirányítási, illetve adatelemző szoftverek segítségét. Napjainkban olyan mennyiségű adatot, információt kell kezelni, amelyeket képtelenség innovatív informatikai megoldások nélkül rendszerezni, kategorizálni, megfelelően archiválni.



Összefüggésekre alapozott döntések
Lényeges, hogy a vezető meghatározzon jogosultsági szinteket, korlátozza a hozzáférést az érzékeny adatokhoz, ugyanakkor olyan közös felületet is teremtsen, amelynek használata mindenkinek segít a napi munkában. Lehet az a számlázás, a könyvelés, a kereskedelem, a tárgyi eszközök nyilvántartása, a cég működésének minden területére találhatók megoldások.

Egy cégvezető természetesen nem tud minden folyamatra figyelni, de az integrált vállalatirányítási szoftverek olyan összefüggéseket is képesek megjeleníteni, amelyek esetleg elkerülnék a döntéshozók figyelmét. A vezető az ERP révén pontosabb képet kaphatna például munkatársai teljesítményéről is, amely könnyíti a reális értékelést és a személyi döntések előkészítését.

Egy program mind felett
A ProSys Kft. jelentős fejlesztést zárt le az év elején, a társaság Servio nevű dinamikus adatelemző és kimutatáskészítő megoldása képes bármilyen rendszer – például SAP, Microsoft NAV stb. – adataival dolgozni, de kapcsolódni társvállalatai, a Laurel Kft. és a ProgAdat Kft. ügyviteli rendszereihez – mondta Szappanos Zoltán, a ProSys ügyvezetője. A Servio tehát egy univerzális kezelőfelület, amelyet a felhasználó a hatékony döntéstámogatás érdekében az adatbázisokra illeszthet. Az egyszerűen kezelhető felhasználói felületen úgy alakíthatunk diagramokká, grafikonokká adatokat és összefüggéseket, hogy azok az üzleti folyamatokat azonnal felismerhetővé teszik.

Ebben a szegmensben egyedülálló megoldást kínálnak, mégpedig azt, hogy a rendszer nemcsak hálózaton, hanem offline üzemmódban is működik. Ennek segítségével akár egy külső helyszínen zajló tárgyalás során is azonnal hasznos elemzéseket készíthetnek a döntéshozók.

Bepillantás a jövőbe
Arra is alkalmas a rendszer, hogy a bevitt információk alapján megmutassa, egy-egy döntésnek milyen hatása lehet a jövőben. A rendszer képes olyan kalkulációk, modellek készítésére, amelyek előrevetítik, mi történne, ha változtatnánk valamelyik paraméteren. Ha például egy kereskedő csökkentené egy termék árát, akkor az milyen bevételkiesést vagy ezzel együtt járó forgalomnövekedést jelenete.

Ugyanígy kiszámítható egy béremelés hatása a költségvetésre. Megnézhetjük, hogyan alakulnának cégünk mérőszámai, ha csökkennek a beszerzési vagy eladási árak, ha nő a fizetés, vagy valamilyen külső hatásra átalakul a piac.
A szoftver használata teljesen egyértelmű, a felhasználónak csak azt kell pontosan tudnia, mit kérdezzen, milyen információra van szüksége.

Belső értékek
Mivel az évek óta tartó gazdasági válság miatt a kiskereskedelmi forgalom egyre csökken, nincs esélye a cégeknek a terjeszkedésre. A fejlődés lehetőségét sokkal inkább abban látják a vállalkozások, hogy a belső lehetőségeket, kapacitásokat hatékonyabban használják ki. Épp ezért a cégvezetők figyelme egyre inkább a vállalatuknál felhalmozott belső adatvagyon kiaknázására irányul. Ennek érdekében pedig keresik a könnyen használható, grafikus elemzéseket kínáló üzleti rendszereket.

Mindenhol érdekes a magyar fejlesztés
A tavaly végrehajtott fejlesztés eredményeként a Servio iránt jelentősen megnőtt a külföldi érdeklődés, és a hazai felhasználók száma is robbanásszerűen emelkedhet a közeljövőben – számolt be a szoftver fogadtatásáról a cégvezető. Szappanos Zoltán a további tervekről elmondta, idén legalább 30 százalékos forgalomnövekedést várnak, kezdetben pedig Szlovákiában és Ausztriában szeretnének terjeszkedni, a rendszert markánsabban bevezetni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.