Hirdetés
. Hirdetés

Egyesül két gazdasági tanácsadó cég

|

Az egyesülésnek köszönhetően a szervezet még hatékonyabban, a szolgáltatások szélesebb körű kínálatával tudja kiszolgálni ügyfeleit.

Hirdetés

A WTS Klient Gazdasági Tanácsadó Kft. és a Finacont Kft. egyesül, a munkavállalókat egy cégbe szervező, közös vezetésű társaság a jövőben WTS Klient néven működik majd - jelentették be az adótanácsadói és pénzügyi szolgáltatást kínáló vállalkozások.

A szándékmegerősítő nyilatkozatot a felek júniusban írták alá, a végleges megállapodás a hatósági engedélyek megérkezését követően, a nyár folyamán várható.

A Klient könyvelőirodát magyar magánszemélyek alapították, a cég 2004-ben hozta létre adótanácsadói üzletágát, és 2013-ban csatlakozott a világ egyik vezető adó- és pénzügyi tanácsadó hálózatához, a WTS Globalhoz.

Mint ahogyan arról a Computerworld már korábban beszámolt, a globális, illetve a kelet-közép-európai (KKE) régió trendjeivel összhangban 2022-ben Magyarországon is tovább növekedett az M&A tranzakciós aktivitás: 25,5 százalékkal 69-re nőtt a tranzakciók száma, a hazai befektetők részaránya 52 százalék körül alakult.

Hazánkban a 2022-es iparági sorrend jelentősen átrajzolódott az előző évihez képest. A régiós sorrendhez hasonlóan az élre tört az IT-szektor, megelőzve a pénzügyi és az energia szektort. A pénzügyi szektor még 2021-ben a középmezőnyben foglalt helyet, 2022-re már a második helyre ugrott fel.

A vállalat 2022-ben 130 embert foglalkoztatott, több mint kétmilliárd forint éves árbevétellel rendelkezett az egy évvel korábbi 1,7 milliárd forinttal szemben.

A szintén magyar magánszemélyek által alapított Finacont 2022-es árbevétele megközelítette az 1,7 milliárd forintot az egy évvel korábbi 1,3 milliárd forinttal szemben; alkalmazottainak száma pedig meghaladta a 140-et.

A közlemény szerint az egyesülésnek köszönhetően a szervezet még hatékonyabban, a szolgáltatások szélesebb körű kínálatával tudja kiszolgálni ügyfeleit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.