Hirdetés
. Hirdetés

Egymilliárd letöltés az iTunes-on

|

Nemrég óriási mérföldkőhöz érkezett a digitális (és legális) zeneletöltés. A világ legnagyobb ezzel foglalkozó oldala, az Apple iTunes ugyanis már az egymilliárd letöltött zenei fájlon is túl van.

Hirdetés

Régen évtizedeket vett igénybe, hogy az iparág elmozduljon olyan új formátumok felé, mint a kazetta vagy a CD. A felgyorsult élet erre is kihatással van. Alig pár év alatt felzárkózott a digitális zeneletöltéseket szolgáltató közösség. Az ezredforduló óta egyötödével csökkentek a globális zenei eladások, amit elsősorban a kalózkodás fokozódásával, valamint a műholdas televíziózás, a mobiltelefonok és a számítógépes játékok iránti érdeklődés növekedésével magyaráznak.

Az Apple féle iTunes zeneletöltő központ három évvel ezelőtt indult. 2004. márciusában elérték az ötvenmillió letöltést, amit 2005. júliusában ötszáz millióra növeltek. Alig fél év alatt ezt sikerült megduplázni. Azt azonban jó tudni, hogy a sikerek még mindig eltörpülnek az fájlcserélőkön keresztül és egyéb úton beszerzett illegális zenei letöltések mellett.

Az iparág azonban további változtatásokat ígér. A következő pár évben például megjelenhetnek olyan boltokban elhelyezett állomások, ahonnan zenéket tölthetünk le lejátszónkba. A "fizikai" oldal sem szűnik meg. Egészen addig, amíg a vásárlók nagy része jobban szereti a kifizetett tartalmakat kézzelfogható állapotban is megőrizni. A szerencsés fiatalember egyébként nyert egy iMac számítógépet, 10 iPod lejátszót, és egy tízezer dollárt érő iTunes ajándékutalványt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.