Hirdetés
. Hirdetés

Egymillió Core i5 és i7 az év végéig?

|

A tajvani pletyka- és komponensgyártók ? sohasem tudjuk eldönteni, hogy melyikben jobbak ? megszellőztették az Intel asztali processszorainak értékesítési terveit.

Hirdetés

Tajvani komponensgyártók szerint az Intel egymillió, Lynnfield kódnevű magra épülő, Core i5 és i7, asztali gépekbe szánt processzort szeretne értékesíteni az év végéig.

Az Asustek Computer és a Gigabyte Technology egyenként 400 000, P55 chipsetű - a fenti processzorokat kiszolgáló - alaplap értékesítésére számít az év végéig. A többi komponensgyártó - beleértve az olyan nagyokat, mint az MSI, és az ECS is - P55-re épülő alaplap értékesítését körülbelül 200 ezer darabra taksálja az év végéig összesen, így a terv nem tűnik túlzónak.

Joe Hsieh az Asustek alaplapok marketingjéért felelős divíziójának alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a cég 5,5-6 millió alaplapot tervez értékesíteni a harmadik negyedévben, 6 milliót a negyedikben. Összesen 22 millió alaplap értékesítésével számolnak az idén, amiből a P55 alapúak aránya 10 százalék körüli.

Az Asustek átlagos eladási ára az alaplapok esetében 10-15 százalékkal magasabb, mint a versenytársaké, ami segít a cég bruttó árrését 20 százalék körül tartani.

Hsieh azonban nem különösebben derűlátó az üzleti gépek piacának, Windows 7-hez kapcsolódó fellendülésével kapcsolatban. Szerinte nem valószínű, hogy a cégek lecserélnék gépeiket, ugyanakkor optimista a végfelhasználói piaccal kapcsolatban.

Jelenleg az Asustek által gyártott alaplapok körülbelül 30 százaléka Intel G31-alapú és Hsieh elismertek, hogy az Asustek chipset hiánnyal küzd és ezért igyekeznek felgyorsítani az új Intel CPU és lapkakészlet generációra átállást, hogy csökkentsék a hiány hatásait.

Az Intel nem kommentálta a piaci pletykát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.