Hirdetés
. Hirdetés

Egyre kevesebb optikai meghajtó fogy

|

A Lite-On árbevétele folyamatosan esik, ahogyan az a szektorra jellemző.

Hirdetés

Néhány évvel ezelőtt az optikai lemezek jelentették az adathordozás legnépszerűbb formáját. A CD-k, DVD-k, óriási népszerűségnek örvendtek, azonban nem csak ezek, hanem még a Blu-ray-lemezek is egyre inkább háttérbe szorulnak, ahogyan múlnak a hónapok.

 

Az ok a külső és a hordozható eszközökben keresendő, főként a NAND Flash memória megjelenése óta. A pendrive-ok egyre nagyobb felhasználói tábort szereznek, használatuk kényelmes és gyors, kapacitásuk pedig egyre nagyobb. Ugyanez mondható el a külső merevlemezekről is, főként a 2,5 hüvelykes kategóriában, ahol már az SSD-k is az optikai meghajtók kárára dolgoznak.

 

A szektort jól jellemzi a Lite-On helyzete: az ODD-gyártó árbevétele gyakorlatilag folyamatosan esik, a legutóbbi hónapban összesen 17,13 százalékkal csökkent. Éves tekintetben a csökkenés mértéke 7,38 százalék volt.

 

 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.