Hirdetés
. Hirdetés

Együttműködési megállapodást kötött a KSH és a Budapesti Metropolitan Egyetem

|

A statisztikai kutatószoba működtetését és az ehhez szükséges technikai, információbiztonsági feltételeket a KSH biztosítaná.

Hirdetés

Együttműködési megállapodással erősíti szakmai kapcsolatait a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU). A megállapodás keretében közösen fejlesztik az egyetem hallgatóinak statisztikai jártasságát, az oktatásban pedig helyet kapnak a hivatal gondozásában elkészült tananyagok.

Kincses Áron KSH-elnök és Kocziszky György rektor megállapodása alapján a hivatal közreműködhet a szakdolgozati, valamint a tudományos diákköri témák kiírásában és elbírálásában, emellett a METU épületeiben kihelyezett statisztikai kutatószoba is létrejöhet. Működtetését és az ehhez szükséges technikai, információbiztonsági feltételeket a KSH biztosítaná.

Hirdetés

Hozzátették, hogy mindkét részt vevő intézmény fontosnak tartja a statisztikai oktatást, a fiatalok statisztikai kultúrájának és elemző készségeinek fejlesztését. A hallgatók ezért megismerkedhetnek a KSH szakembereivel, a résztvevők pedig közös kutatásokat végeznek, szakmai publikációkat készítenek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.