Hirdetés
. Hirdetés

Ekkora nagyot buktak a nyugati IT-cégek, miután otthagyták Oroszországot

|

Számos tech nagyvállalat leállította működését az országban a szankciók miatt.

Hirdetés

Nagyjából 10 milliárd dollárnyi profitot buktak el azok a külföldi informatikai cégek, amelyek a nyugati szankciók miatt idén elhagyták az orosz piacot - közölte kedden az orosz Digitális Fejlesztési, Kommunikációs és Tömegmédiaügyi Minisztérium vezetője, Makszut Sadajev.

A miniszter elmondta, hogy ezek a cégek, köztük olyan neves iparági szereplők, mint az IBM és a Microsoft, saját elhatározásukból döntöttek a távozás mellett, mivel tisztában voltak az őket érő veszteségekkel.

"Becsléseink szerint az országban 2022-ben tevékenységüket beszüntető nemzetközi IT-cégek veszteségei 650-700 milliárd rubelt (9,4-10,2 milliárd dollár) tesznek ki" - mondta a parlamenti ülésen.

Sadajev megjegyezte, hogy Oroszország szívesen együttműködik azokkal az országokkal, amelyek a szankciók ellenére is nyitottak erre. A nyugati cégek elvándorlása ellenére is versenyképes maradt az ország technológiája és projektjei az IT-szférában - mondta.

Hirdetés

"Most nagy keresletet tapasztalunk az orosz technológiával kapcsolatos közös projektek iránt a latin-amerikai országokban, a Közel-Keleten és Ázsiában" - jegyezte meg Sadajev. Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem marad ki a globális IT-iparból, és tisztességes partnerségek alapján megtalálja az együttműködési lehetőségeket.

Mint ismeretes, számos nemzetközi vállalat, nem csak az informatika területén, a szankciók nyomására felhagyott az oroszországi munkával. A listán amerikai, európai és japán autógyártók, energiaipari nagyvállalatok, kiskereskedelmi vállalatok, étterem- és szállodaláncok, ruházati márkák és sokan mások szerepelnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.