Hirdetés
. Hirdetés

Eladná magát a Satyam

|

Az indiai Satyam Computer Services aukciót hirdetett meg a részvényeinek 51 százalékára. Jelentkezők is vannak már.

Hirdetés

A botrányba keveredett outsourcing cég március 12-ig várja azon vállalatok jelentkezését, amelyek megvásárolnák részvényeinek többségét. A Satyam több között azt várja el a jelentkezőktől, hogy igazolják: legalább 290 millió dollár áll rendelkezésükre. A cég értékéről ugyanakkor gyakorlatilag semmit nem lehet tudni. A Satyam akkori elnöke, B. Ramalinga Raju januárban jelentette be, hogy meghamisította a cég könyvelését. A könyvelés átvizsgálása még mindig tart, ennek befejezéséig nem lehet teljes képet kapni a vállalat értékéről, és az ügyfelek listáját sem teszik közzé üzleti titokra hivatkozva.

A szegényes információk ellenére több indiai vállalat már érdeklődött a lehetőség iránt, míg külföldi vállalatok nyilvánosan még nem közölték a szándékukat. A Financial Times-nak nyilatkozó szakértők egymilliárd dollárra becsülték a cég reális értékét. A kinevezése óta eltelt egy hónap során a Satyam új vezérigazgatója, A.S. Murty igyekezett megnyugtatni a cég ügyfeleit, hogy nincs nagy baj, az üzletmenet továbbra is a megszokott módon zajlik. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.