Hirdetés
. Hirdetés

Eladta tintasugaras technológiáját a Lexmark

|

Mindent a japán Funainak ad át a tintasugaras technológiákkal kapcsolatban a Lexmark.

Hirdetés

A Lexmark bejelentette, hogy eladja tintasugaras nyomtatóeszközeit és ehhez kapcsolódó technológiáját. A szolgáltatások és a támogatások továbbra is zavartalanul elérhetőek lesznek a Lexmark ügyfeleinek és forgalmazóinak részére. Ezentúl a Funai lesz a Lexmark utángyártott tintasugaras kellékeinek gyártója, de a Lexmark továbbra is támogatja az utángyártott tintasugaras kiegészítőkértékesítésével foglalkozó ügyfeleit, valamint biztosítja számukra a műszaki és garanciális támogatást

A tranzakció értéke nagyjából 100 millió dollár, a vevő pedig ezzel együtt a Lexmark több mint 1500 szabadalmát is megkapja. A vásárló nem más, mint a népszerű japán Funai. A Funai immáron minden szektorban jelen van, az LCD-TV-ktől kezdve egészen a főzőlapokig kínál termékeket. 


A Funai és a Lexmark egyébként már 15 éve voltak partnerek, maga a Lexmark pedig akkor jött létre, amikor 1991-ben az IBM megszüntette a nyomtatókkal foglalkozó divízióját. Egy időben a Funai végezte a gyártást a Lexmark számára. A gyártó tavaly augusztusban már feladta a tintasugarasok termelését, azonban akkor még ragaszkodott a lézeres megoldásokhoz. A jövőben a Funai saját néven árulhat majd ilyen eszközöket. 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.