Hirdetés
. Hirdetés

Elbocsátások és vezércsere a Seagate-nél

|

A Seagate Technology elbocsájtja az USA-ban dolgozó alkalmazottainak 10 százalékát, leváltják a vezérigazgatót és az üzemeltetési vezetőt is.

Hirdetés

A Seagate Technology, a világ legnagyobb merevlemezgyártója január 12-én bejelentette, hogy összesen 8 ezer, az Egyesült Államokban dolgozó munkatársai közül 800-at elbocsát. Ugyanakkor a vállalat azt is közölte, hogy a vezérigazgató posztot 2004 óta betöltő Bill Wattkins, illetve David Wickersham operációs igazgató is lemond posztjáról. Wattkinst az igazgatótanács eddigi elnöke, Stephen Luczo, míg Wickershamet a cég eddigi műszaki vezetője, Robert Whitmore váltja majd. Érdekesség, hogy Wattkins előtt Luczo töltötte be a vezérigazgatói posztot. A bejelentést követően a cég részvényeinek árfolyama 16 százalékot zuhant, és a tőzsde zárásakor 4,76 dolláron állt.

A Seagate közleménye szerint lehetséges, hogy Wattkins a cégnél marad egy másik beosztásban. A vezérigazgatót színes egyéniségként tartják számon. A múlt héten több médiaeseményen is megjelent a Consumer Electronics Show-n, lemondása már csak ezért is váratlan. Az üzleti elemzők a vezérigazgató és az üzemeltetési vezető együttes távozását úgy értékelték, hogy "a cég menedzsmentjének stabilitása kérdésessé vált", ugyanakkor a vezérigazgatói poszton gyakorlattal bíró, a Seagate ügyeit jól ismerő Luczo tulajdonképpeni visszatérése a posztra "bizakodásra ad okot".

 

seagate-business-sustainability.jpg
Seagate - úton az üzleti fenntarthatóság felé?

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.