Hirdetés
. Hirdetés

Elégedetlenek a Yahoo részvényesei

|

Mégiscsak rosszul számolták a szavazatokat a Yahoo közgyűlésén, Jerry Yang nem lehet boldog az új eredménnyel.

Hirdetés

Miután a Yahoo vezetése élesen elutasította a Capital Group befeketetői csoport feltételezését, hogy a múlt heti részvényesi közgyűlésen rosszul számolták a szavazatokat, a kereső vállalat mégiscsak elismerte a téves összesítést. Az új eredmény szerint Jerry Yang társalapító-vezérigazgató majdnem 20 százalékkal kevesebb szavazatot kapott, támogatottsága a részvényesek körében a jelenlegi állapot szerint 66,3 százalék. Roy Bostock elnök ennél is rosszabbul szerepelt, ő csupán 60,4 százalékot gyűjtött.

Claudia Allen, a chicagoi Neal Gerber and Eisenberg ügyvédi iroda egyik vezetője a Financial Times-nak elmondta: az Egyesült Államokban az önmagukat igazgatótanácsi pozícióba újrajelölő tagok általában 90 százalék fölötti szavazatot kapnak. Ha a támogatás 80 százalék alatti, az azt jelzi, hogy a részvényesek nagyon elégedetlenek vele. A múlt heti közgyűlésen Yang a részvényesek türelmét kérte, hogy beérjen az általa indított hároméves stratégia.

Az új igazgatótanács - amelyben részt vesz Carl Icahn befektető és két jelöltje is - e hónap végén tartja meg első ülését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.