Hirdetés
. Hirdetés

Élni a mobilalkalmazások nyújtotta lehetőségekkel

|

A Tracon Magyarországon több mint 5000, a környező országokban pedig további 3000 partneren keresztül értékesíti kisfeszültségű villamos készülékeit és alkatrészeit.

Hirdetés

A társaság a Laurel Cégcsoporthoz tartozó Prosys Rendszerház Kft.-t bízta meg olyan mobiltelefonos app kidolgozásával, amely a Tracon teljes árupalettáját tartalmazza.

Hirdetés


Az elkészült fejlesztés teljesen újszerű. Léteznek ugyan digitális katalóguskezelő appok, de az elektronikai alkatrészeket forgalmazó szegmensben ez volt az első ilyen jellegű fejlesztés.
A mobilalkalmazás körülbelül másfél hónapos munkával készült el, és a cég nagyjából 7000-féle termékét kezeli. Ezzel nem csak a villanyszerelők és a műszerészek, hanem az értékesítők munkáját is megkönnyíti, mivel tartalmazza az elektronikai cikkeket forgalmazó cég katalógusának teljes kínálatát. Az alkalmazással a QR-kódok is beolvashatók, így még kényelmesebb az informálódás az árukról. A rendszer nemcsak a katalógusban böngészésre használható, folyamatosan frissülő híreket is ad.

 

A fejlesztői munka során az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy összehangoljuk az áruházi alkalmazás és a hírszerkesztő program sajátosságait, működését. Olyan felületet kellett létrehoznunk, amelyen az adminisztrátor könnyedén és gyorsan tudja változtatni az információkat, így az ügyfelek azonnal értesülnek a friss hírekről, akciókról. Ebben az MBPortal Dinamikus Portálrendszert fejlesztő és értékesítő MBSoft Kft. kollégái voltak segítségünkre, amelynek eredményeképpen nemcsak egy mobilalkalmazás, hanem egy komplett szerver-kliens megoldás jöhetett létre.

Fontos megjegyeznem, hogy a Tracon app lényege a hordozhatóság. Amikor például egy villanyszerelő munka közben szeretné megtudni, hogy a Traconnál kapható-e a számára szükséges alkatrész, akkor nem kell keresgélnie a közelben egy számítógépet, átböngésznie a több száz oldalas, papíralapú katalógust, vagy felhívnia a cég ügyfélszolgálatát. Elég, ha az okostelefonján futó appot megnyitja, és kiválasztja a megfelelő anyagot, szerelvényt, alkatrészt.

Az appot Android operációs rendszerre fejlesztettük, de a későbbiekben iOS felhasználók számára is optimalizáljuk. Ha ez sikerül, akkor a lefedettség 94-95 százalékos lesz, hiszen androidos rendszert az okostelefon-tulajdonosok 55-56 százaléka, iOS-t nagyjából 40 százalék használ. Az alkalmazás már letölthető az Android telefonokon futó PlayStore-ból.

Miután megrendelőnk nyolc országban van jelen a termékeivel, az appot 11 nyelven használhatják az ügyfelek. Ha a cég együttműködő partnerei letöltik az alkalmazást, az máris nyolcezer felhasználót jelent. Az értékesítők pedig bíztatják a vevőket, hogy ők is telepítsék a szoftvert, hiszen akkor könnyebben, gyorsabban informálódhatnak a termékekről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.