Hirdetés
. Hirdetés

Emelkedőn előzött a Hewlett-Packard

|

A HP világviszonylatban épphogy átvette a vezetést a Delltől. Van, aki statisztikai hibalehetőségről beszél. Lenovo harmadik lett a ranglistán.

Hirdetés

A Gartner és az IDC piackutató cégek szerint a harmadik negyedévben a Hewlett-Packard világviszonylatban átvette a vezetést a Delltől, ami a számítógépek értékesítési mutatóit illeti. A Dell 2003 negyedik negyedéve óta vezette a ranglistát. A Gartner számításai alapján a jelzett időszakban a HP 9,652 millió számítógépet szállított, a Dell "csupán" 9,541 milliót, ami 16,3, illetve 16,1 százalékos világpiaci részesedést jelent.

Az IDC szerint a két cég jóval közelebb van egymáshoz, a HP 9,831 millió gépet adott el, a Dell 9,803 millió darabot, ami az IDC közleménye szerint egyaránt 17,2 százalékos piaci részesedésnek felel meg. Az IDC szerint annyira közel van a két cég, hogy a statisztikai hibalehetőség miatt bármelyik vezető lehet. Mindkét piackutató harmadik helyre sorolta a Lenovót. Az IDC becslése szerint a kínai érdekeltségű vállalat piaci részesedése 7,8 százalék, míg a Gartner szerint 7,5 százalék. A negyedik helyezett az Acer 6 százalék körüli piaci részesedéssel, ötödik a Toshiba 4,2 százalékkal.

Carly Fiorina, a HP korábbi vezérigazgatója (képünkön) tegnap a Szilícium-völgyben rendezett fórumon mutatta be új, Tough Choices: A Memoir (Nehéz döntések: Emlékiratok) című könyvét, melyben a vállalat élén eltöltött öt és fél évéről beszél. Elmondta, hogy a cég mostanában kezdi el learatni munkájáak gyümölcseit, majd hozzátette: nem kíván versenyezni Mark Hurddel, a HP jelenlegi vezetőjével, akinek szintén szerepe lesz a jövőbeli sikerekben. A közelmúlt lehallgatási botrányát futólag érintő Fiorina szerint a HP csak mostanában veszi fel újra sikeresen a versenyt nagy riválisaival, mint például az IBM-mel vagy a Dellel, ez pedig nem lenne lehetséges kizárólag a távozását követő időszak változtatásaira támaszkodva; a cég ugyan irányt váltott, de "nem olan gyorsan, mint egy jet ski, inkább mint egy óceánjáró hajó" - fogamazott az ex-vezérigazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.