Hirdetés
. Hirdetés

Ennyire élénkíti a gazdaságot a Baross Gábor Tőkeprogram

|

A forrásból megújuló energiaforrással működő erőművek vásárlása vagy építése is megvalósítható.

Hirdetés

Hatékonyan élénkíti a gazdaságot a Baross Gábor Tőkeprogram, hozzájárul a versenyképesség növeléséhez, valamint a munkahelyek megvédéséhez is - közölte a Nemzeti Tőkeholding (NTH).

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium és az NTH által kidolgozott program ingatlan- és értékpapíralapok alprogramjai március 1-jén indultak, keretösszegük 164 milliárd forint. A forrásokra 10 magyarországi, jelentős tapasztalattal, szakmai tudással rendelkező piaci befektetési alapkezelő 13 alapja pályázott sikeresen.

A közlemény szerint az értékpapíralapokra fókuszáló, 14 milliárd forintos keretösszegű alprogramban részt vevő alapok az elmúlt három hónapban a Budapesti Értéktőzsdén forgalmazott közép- és nagyvállalatok részvényeibe és kötvényeibe fektettek be.

Hirdetés

Az ingatlanalapokra fókuszáló, 150 milliárd forintos alprogramban pedig a tőkefinanszírozást meglévő ingatlanok energiahatékonysági célú felújítására, zöld vagy megújuló energiaforrást használó ingatlanok építésére, illetve részben megvásárlására fordíthatják az alapok. Emellett a forrásból megújuló energiaforrással működő erőművek vásárlása vagy építése is megvalósítható.

Kiemelték, hogy a hatékony forrásfelhasználást az NTH folyamatosan nyomon követi, az ingatlanalapoknál két év után szankciók terhe mellett is ellenőrzi a pályázati kiírás szerinti előrehaladást, az elért eredményeket.

A Nemzeti Tőkeholding Csoport állami hátterű intézményrendszer, amelynek feladata, hogy a részben vagy teljesen állami hátterű, magyarországi és nemzetközi, széles iparági fókuszú tőkealapok számára kiszámítható működési keret- és normarendszert, a hazai vállalkozások megfelelő tőkefinanszírozásához pedig egységes állami tőkebefektetési stratégiai irányt biztosítson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.