Hirdetés
. Hirdetés

Építs saját keresőt

|

A Google új szolgáltatása segítségével a weboldalak készítői olyan keresőt építhetnek, amivel kifejezetten a saját oldalaikon keres. Ez a szolgáltatás is ingyenes.

Hirdetés

A Google Custom Search Engine szolgáltatás lehetővé teszi mindenki számára - legyen az egy magánember vagy egy szervezet -, hogy egy Google támogatta saját webes keresőt tegyenek oldalaikra. Ez a kereső csak azokon az oldalakon keres, amit az adott magánember vagy szervezet kiválaszt. Ha például csak a saját weboldalaira szeretné korlátozni a keresést, akkor megteheti. Vagy például az érmegyűjtéssel foglalkozó szakoldal csak a kifejezetten érmegyűjtéssel foglalkozó oldalakon keres. A fejlesztőknek nem kell egy saját link adatbázist kiépíteni ebből a célból, nyugodtan használhatják a Google hatalmas gyűjteményét.

A szolgáltatást a Google szervereiről fut, így a weboldalak készítői nem láthatják, hogy mely felhasználók milyen kereséseket indítanak. Ennek ellenére a keresés az adott weboldalról indul, a keresést a weboldal kinézetére lehet szabni, a keresési eredmények is a design-nak megfelelően jelennek meg. A Google a találati eredmények között megjeleníti a fizetett hirdetéseket is, a kormányzati weboldalak, non-profit szervezetek és egyetemek választhatják a reklámmentes változatot is.

Az új szolgáltatás hétfő óta él az alábbi címen.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.