Hirdetés
. Hirdetés

Érdekes számok a Windows 10-ről

|

Várhatóan sokan nem térnek át majd az új operációs rendszerre a Windows 7 támogatási határidejének a lejártáig.

Hirdetés

Bejelentette a Microsoft, hogy immár mintegy 200 millió vállalati alkalmazott használja a Windows 10-et, ami azt jelzi, hogy a szervezetek képesek lesznek áttérni az új operációs rendszerre a Windows 7-ről az utóbbi támogatásának a lejárta előtt, ami 20 hónap múlva következik be. Megerősítette ezeket az adatokat Stephen Kleynhans, a Gartner Research elemzője is, aki szerint a Windows 10-re való migráció agresszív ütemben halad.

Hirdetés

Joe Belfiore, a Windows 10-et fejlesztő részleget vezető Microsoft alelnök a vállalat Build fejlesztői konferenciáján lengette be a 200 milliós számot, ahol elmondta azt is, hogy a Windows 10 adaptálásának éves üteme 79 százalékra emelkedett. Összesen közel 700 millióan használják a Windows 10-et világszerte, ami azt jelenti, hogy a vállalati felhasználók aránya kevesebb mint 30 százalék. Kleynhans úgy véli, a 200 millió valamivel kevesebb, mint amire az elemzők számítottak ennyi idővel a Windows 10 megjelenése után: a 250-300 millió sokkal jobban hangzana.

A Windows 10 terjedése nem csupán az új operációs rendszer elfogadottságától és népszerűségétől függ, hanem komolyan befolyásolja egy fontos határidő: rövidesen nyugdíjba küldi a Microsoft a jelenlegi vállalati szabványnak tekinthető Windows 7-et. A 2009-ben megjelent, és mindmáig a legnépszerűbb microsoftos operációs rendszer 2020. január 14-én kerül le a szoftvergyártó támogatási listájáról, ami azt jelenti, hogy a szoftver továbbra is használható lesz, azonban a Microsoft nem fog többé kiadni hozzá biztonsági frissítéseket.

Nem valószínű, hogy eddig a dátumig minden vállalat áttér majd a Windows 10-re, vélekedik Kleynhans, aki nemrégiben beszélt olyan ügyfelekkel, akik még mindig használnak Windows XP-t és Windows 98-at futtató számítógépeket. Az előbbi operációs rendszer támogatása 2014-ben, az utóbbié 2006-ben szűnt meg. A Gartnernél arra számítanak, hogy a vállalatok 85-90 százaléka áttér a Windows 10-re a határidőig.

Ugyanakkor a használati arányt mérő Net Applications szerint igen sokan megtartják majd a Windows 7-et a támogatási határidő lejárta után. Az amerikai cég adatainak figyelembe vételével az amerikai Computerworld úgy becsüli, hogy a világon használt összes windowsos személyi számítógép (nem csak a vállalatoknál lévők) 42 százalékán 2020 januárjában továbbra is a Windows 7 fog futni. Ez jóval nagyobb arány, mint a Windows XP 29 százalékos részesedése 2014 áprilisában, amikor megszűnt ennek az operációs rendszernek a támogatása.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.