Hirdetés
. Hirdetés

Erős negyedet zárt az Infosys

|

India második legnagyobb outsourcere az amerikai és európai kulcspiacait sújtó kedvezőtlen gazdasági folyamatok ellenére is növelni tudta bevételeit és nyereségét.

Hirdetés

Infosys
Infosys

Az Infosys az előző év azonos időszakához képest 16,7 százalékkal, 1,75 milliárd dollárra növelte bevételét a szeptember 30-val zárult negyedévben; nyeresége 9,9 százalékkal, 411 millió dollárra nőtt.

A 2008-as gazdasági válság idején az ügyfelek azonnal drasztikus költségcsökkentésbe kezdtek; most az elhúzódó bizonytalanság ellenére is technológiai befektetések révén próbálják növelni a bevételeiket - nyilatkozta a vállalat eredményei kapcsán Ashok Vemuri, az Infosys amerikai üzletágvezetője, igazgatótanácsi tag.

Azok a beruházások, amelyeket a cég az elmúlt két évben a mobilmegoldások, az üzleti folyamatok és a termékfejlesztés terén eszközöltek, kifizetődőnek bizonyultak - hangsúlyozta a menedzser. „Ma már egyetlen olyan bank sincs, amely ne ölne jelentős erőforrásokat a mobil kapacitásai fejlesztésébe" - húzta alá Vemuri.

Az Infosys bevétel- és profitnövekedésének üteme elmaradt a tavalyi év azonos negyedének 29,6 illetve 18 százalékos mutatóitól, ám a cég ennek ellenére is további növekedéssel számol.

A szolgáltató az elmúlt három hónapban 8.262 fővel növelte a munkavállalói számát: szeptember végén összesen 141.822 embert foglalkoztatott. A vállalat az idei, 2012 március 31-ig tartó fiskális évben összesen 45 ezer új munkahelyet szeretne teremteni.

Az Infosys némileg csökkentette az idei évre vonatkozó bevételi előrejelzését: pénzügyi szakembereik vezetők 19 százalékos növekedés mellett a korábban jósolt 7,25 helyett most már csak 7,2 milliárdos eredményre számítanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.