Hirdetés
. Hirdetés

Erős negyedet zárt az SAP

|

Az SAP kétszámjegyű bevételnövekedésről számolt be az idei év harmadik negyedévéről szóló üzleti jelentésében. A cég jól teljesített az amerikai és az ázsiai piacokon; jelentősen erősödött az olyan új technológiái iránti kereslet, mint a HANA, a mobil- és a cloud-megoldások.

Hirdetés

Az SAP szerdán tette közzé a 2012-es üzleti éve harmadik negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését. A gyártó kétszámjegyű bevételnövekedést jelentett: a vártnál jobb eredmény elsősorban az amerikai, az ázsiai és csendes-óceáni, valamint a japán piacon tapasztalható keresletnövekedésnek és az olyan új technológiák nemzetközi sikerének volt köszönhető, mint például a HANA.

Az SAP a szeptember 30-val lezárult harmadik negyedévben 3,9 milliárd eurós bevételt ért el, 16 százalékkal többet, mint a 2011-es éve azonos időszakában. A cég szoftverértékesítésből származó bevétele 17 százalékkal kerek egymilliárd, a szoftverek és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatások forgalmazásával foglalkozó üzletágé pedig 19 százalékkal 3,2 milliárd euróra nőtt.

A gyártó nyeresége a 2011-es év azonos időszakához képest 51 százalékkal 618 millió euróra csökkent. A szemre hatalmas eséshez nagyban hozzájárult, hogy az SAP a tavalyi Q3-ban jelentős mértékben csökkentette a TomorrowNow-per költségeinek fedezetére elkülönített céltartalékát – és ezzel növelte a profitját –, valamint az, hogy az Ariba-akvizíció devizafedezetének előteremtése jelentős költségekkel járt.

A SAP 83 millió eurót kasszírozott a HANA platform értékesítéséből; a cég közleménye szerint jó úton haladnak afelé, hogy az üzletág december végére elérje az idei évre kitűzött 320 millió eurós eredményt. A mobil megoldásokból befolyó bevétel 48 millió eurót tett ki: ebben a szegmensben 220 milliós éves eredményt várnak.

A cloud-üzletág is remekül teljesített: a cég tájékoztatása szerint az elmúlt egy évben tizennégyszeresére nőtt az új és meghosszabbított licencekből befolyó bevétel. Az SAP februárban vásárolta fel a SuccesFactors felhőszolgáltatót, amely az elmúlt egy évben 92 százalékkal növelte a licencelésből befolyó bevételeit.

A vállalat éves előrejelzésén is javított. A gyártó az Ariba októberi felvásárlását követően 10,5–12,5 százalékos bevételnövekedéssel számol a szoftverek és szoftverekkel kapcsolatos szolgáltatások divíziójában – júliusban kiadott előrejelzésükben még csak 10-12 százalékos növekedést vártak.

Az SAP 5,05-5,25 milliárd eurós működési eredményt vár a 2012-es évben. A vállalat az idén 12 százalékkal 61 344 főre növelte a munkavállalói számát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.