Hirdetés
. Hirdetés

EWM-bevezetési tapasztalatok

|

Mi az a kiterjesztett raktár-gazdálkodási folyamat? A kérdésre az itelligence Hungary előadói adnak választ az SAP idei siófoki konferenciáján.

Hirdetés

Korábbi raktár-gazdálkodási rendszerének új változatával szintet lépett az SAP. Míg a korábbi kiadásoknál bizonyos, a felhasználók igényeit vagy a hatóságok előírásait kielégítő funkciókat utólag kellett kifejleszteni, ma már önálló, nemcsak SAP-alapokon futó raktár-gazdálkodási rendszerrel, az EWM-mel (Extended Warehouse Management) van jelen a piacon a német szoftveróriás. Elsőként az SCM (Supply Chain Management) alkalmazásban valósult meg a koncepció, ám a 9-es kiadástól kezdve önálló, NetWeaver alapokon nyugvó megoldásként is elérhető.

Hihetetlenül dinamikusan fejlődő termékről van szó - jegyzi meg Vitális Péter, az itelligence Hungary SAP üzletfejlesztési igazgatója -, hozzátéve: már bizonyos, hogy a jelenleg elterjedt WM-et (Warehouse Management) az SAP az EWM-mel fogja kiváltani. Évente többször jelennek meg a bevezetési tapasztalatokat, felhasználói igényeket beépítő verziók, jeléül annak, hogy a walldorfi fejlesztők alaposan nekifeküdtek a feladatnak. Ezek közé tartoznak az átfogó raktári operációk, a rugalmas automatizált folyamatok, nagyméretű termelési raktárak, disztribúciós központok kiszolgálását biztosító funkciók, végül a legfontosabb: ezeket minden iparágra kiterjesztette az SAP. Oroszországban kötelező az árukövetés (az erre vonatkozó törvény az EU-s szabályozásnál is szigorúbb), az EWM-ben azonban ezt is megoldotta az SAP. Ugyancsak megvalósult a minőségellenőrzés, ami több iparágban fontos elvárás volt, de szintén szót érdemel a termékek szortírozását és újraallokálását automatizáló funkció. Folyamatorientált és layout-orientált raktárgazdálkodás (termékmozgatás) szempontjából egyaránt jelentős fejlesztések kerültek tehát az EWM-be - foglalja össze Vitális Péter.

Az itelligence Hungary szakemberei - mintegy kompetenciaközpontként - hazánkon kívül a régió több országában vesznek részt EWM-bevezetési projektekben. A funkcionalitás gazdagodásáért maguk is sokat tettek; állandó kapcsolatot tartanak az SAP fejlesztőivel. Egyik legújabb projektjük egy gyógyszerforgalmazó vállalathoz kötődik. Természeténél fogva a gyógyszeripar különösen kényes területnek számít, az árukövetés nagyon fontos, ezért az EWM-bevezetés úgyszólván az ágazati szereplők figyelmének kereszttüzében zajlik.

Hirdetés

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A Project029 Magyarország Kft. közleménye
Bezár