Ezért adott az Ericsson 6,2 milliárd dollárt egy felhőszolgáltatóért

|

A vállalat globálisan terjeszkedi akar.

Az Ericsson bejelentette, hogy megállapodott az amerikai Vonage felhőkommunikációs társaság megvásárlásáról. "Az egyesülési megállapodást a Vonage igazgatótanácsa egyhangúlag jóváhagyta" - áll a svéd távközléstechnológiai óriáscég közleményében.

A válllat azt is közölte a 6,2 milliárd dolláros üzletről, hogy a tranzakció az Ericsson azon kinyilvánított szándékán nyugszik, miszerint globálisan terjeszkedni akar a vezeték nélküli vállalati üzletágban, és a meglévő ügyfeleinek többet szeretne kínálni egy 2030-ra 700 milliárd dollárra becsült piacon.

Hirdetés

A Vonage 1,4 milliárd dolláros árbevételt ért el a 2021. szeptember 30-ig tartó 12 hónapos időszakban, a kamatok, adózás és értékcsökkenés előtti korrigált eredmény (EBITDA) 14 százalékos árrést és 109 millió dolláros szabad cash flow-t mutatott - számolt be a cég üzleti eredményeiről a Reuters.

A felhőalapú Vonage kommunikációs platformnak több mint 120 ezer ügyfele van és több mint egymillió regisztrált fejlesztőt szolgál ki világszerte. Az ügylet várhatóan 2022 első felében zárul le, a Vonage részvényesek jóváhagyásától, a szabályozói jóváhagyásoktól és egyéb feltételektől függően.

https://www.reuters.com/business/media-telecom/ericsson-buy-cloud-firm-vonage-62-bln-2021-11-22/?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.