Hirdetés
. Hirdetés

Fantasztikus negyedévet zárt a Lenovo

|

A második üzleti negyedévben számos rekordját megdöntötte a vállalat, miután minden piacon sikerült növelnie az eladásait.

Hirdetés

A Lenovo ma közzétette a 2012-2013-as pénzügyi év második negyedévére vonatkozó üzleti eredményeit, amely alapján a kínai vállalat vezetőinek és részvényeseinek bőven van miért örülniük. A gyártó 8,7 milliárd dollár negyedéves árbevételt ért el, az adózás előtti nyeresége 204 millió dollár lett, ráadásul a kérdéses időszakban 15,6 százalékos részesedést ért el a nemzetközi számítógépes piacon; mindhárom érték rekord. Az egy részvényre jutó nyereség a második negyedévben 1,58 centre jött ki, a cég nettó pénzeszköz-tartaléka szeptember 30-án 3,6 milliárd dollár volt.


Az egy évvel ezelőtti azonos időszakhoz képest a Lenovo árbevétele és bruttó nyeresége egyaránt 11 százalékkal emelkedett, a profitja 13 százalékkal 163 millió dollárra kúszott fel, a működési költsége pedig 8 százalékkal nőtt.


A második negyedév során a Lenovo minden földrajzi régióban növekedést ért el: Kínában a cég konszolidált eladásai éves szinten 20 százalékot emelkedve 3,9 milliárd dollárt hoztak a konyhára, amely a vállalat eladásainak 44 százalékát tette ki. A világ legnagyobb PC piacán a gyártó 34 százalékos részesedést ért el, amely 2,4 százalékpontos növekedést jelent.


Ennél talán érdekesebb, hogy az ázsiai és latin-amerikai régióban a cég éves viszonylatban 1,6 százalékpontos növekedéssel 11,5 százalékra növelte a részesedését, ráadásul a PC-s eladásai 5 százalékkal nőttek, noha maga a piac 10 százalékkal zsugorodott. Észak-Amerikában szintén jól ment a Lenovónak, hiszen 1,6 százalékpontot javítva 12 százalékos részesedést tudott szerezni, az Egyesült Államokban rekordot döntve 8,3 százalékra jött ki a cég részesedése.


Az európai, közel-keleti és afrikai régióban 3 százalékponttal 10,8 százalékra nőtt a Lenovo tortából kihasított szelete, így az EMEA régióban a harmadik legnagyobb PC gyártó lett a vállalat, miután éves szinten 27 százalékkal sikerült növelnie az eladott számítógépeinek számát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.