Hirdetés
. Hirdetés

Fejlesztik a flash memóriákat

|

A Toshiba és a Sandisk megállapodott egy új memóriachip tervéről Japánban annak érdekében, hogy lépést tudjanak tartani az ingatag piac követelményeivel - jelentette be a két cég vezetője.

Hirdetés

A NAND flash előretörése egyértelműen a digitális eszközök körének szélesedésének köszönhető, digitális videokamerák, fényképezőgépek, médialejátszók és mobiltelefonok használnak előszeretettel ilyen memóriákat.

Az új chip tervezése augusztusban kezdődik meg, az első példány 2007 vége felé érkezhet meg a boltokba. Mindkét cég jelentős összegeket invesztál a chip előállításához szükséges üzem és az eszközök beszerzésébe. Maga a gyártás a Toshiba yokkaichi-i telepén történik majd, ahova a két cég további flash memóriák gyártását is áthelyezi.

A Toshiba a világ második legnagyobb NAND flash gyártója az eladási adatok alapján, az IDC elemzése szerint. Mintegy 2,4 milliárd dollár értékű eladással 2005-ben 18 százalékot képviselt a világpiacon a 2004-es 22 százalékkal szemben. A piacvezető Samsung a japán céghez képest így mintegy 3 és fél milliárd dollárral áll jobban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.