Hirdetés
. Hirdetés

Fejlett, nagy nyelvi modellből álló biotechnológiai AI-rendszer kifejlesztésén dolgoznak

|

A magyar piacon is megjelenik a genetikai teszteket végző GenePlanet.

Hirdetés

A GenePlanet biotechnológiai vállalat a SYNLAB Hungary Kft. partnereként genetikai szűrést tartalmazó új szolgáltatásokkal jelenik meg a magyar piacon - közölte a biotechnológiai vállalat. A társaság globális növekedéséhez 20 millió euró tőkét vont be.

A közlemény szerint a SYNLAB Hungary Kft-vel kialakított partnerkapcsolat mellett a GenePlanet saját helyi egészségügyi csapatot is létrehozott Magyarországon, annak érdekében, hogy a hazai orvosokkal együttműködve a betegek számára közvetlenül is elérhetők legyenek bizonyos genetikai vizsgálatok.

A GenePlanet génvizsgálati megoldásai a klinikai és életmódbeli tényezőket egyaránt figyelembe veszi. A tőkebevonás segítségével a vállalat készen áll arra, hogy tovább erősítse pozícióját a génvizsgálati iparágban, figyelembe véve a személyre szabott orvosi megoldások és a megelőzést segítő proaktív egészséggondozás iránti növekvő érdeklődést - fogalmaztak.

Hirdetés

A társaság közölte, hogy 20 millió eurós Series B tőkebevonást valósított meg a BlackPeak Capital vezetésével, több jelentős befektető közreműködésével. A tőkebevonás célja, hogy támogassa a GenePlanet további globális növekedését valamint, egy fejlett, nagy nyelvi modellből álló AI-rendszer kifejlesztését.

A GenePlanet a megelőző génvizsgálatok egy vezető európai szolgáltatója, több mint 35 országban van jelen és közel 100 ezer ügyféllel rendelkezik. A társaság szerepel a Financial Times 1000 leggyorsabban növekvő uniós vállalatokról összeállított listáján és az Európai Bizottság "Top 35 EU Unicorns" rangsorában is.

A SYNLAB Hungary Kft, a SYNLAB Group budapesti székhelyű leányvállalata, amely 2010 óta működik Magyarországon. Mintegy 900 munkavállalót foglalkoztat, több mint 5000 különböző vizsgálatot végez pácienseinek, 100 vérvételi helyen elérhető országszerte és 2500-nál több orvosi partnerrel működik együtt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.