Hirdetés
. Hirdetés

Fékezett a Motorola felvásárlás

|

Az amerikai igazságügyi minisztérium további adatokat kér a Google-től, ezzel is lassítva a felvásárlást.

Hirdetés

Az amerikai Igazságügyi Minisztérium további információkat kért a Google-től a tervezett, 12,5 milliárd dolláros Motorola felvásárlással kapcsolatban, ezzel vélhetően lassítva a tranzakció befejezését.

A Google blogjában megjelent adatok szerint a hatóság második körben további adatokat kért a felvásárlásról, hogy ezek fényében tudja megvizsgálni és véleményét elmondani az üzletről. A hatóság azt vizsgálja, hogy az egyesülés milyen hatással lenne a piac többi szereplőire, milyen pozícióba jutna ezzel a Google. A felvásárlás rekordnagyságú a Google számára is, ha engedélyezik, a keresőóriás és az egyik legnagyobb Android alapú készülék gyártó házassága valósulna meg.

A Google azonban nem a készülékek, hanem a Motorola birtokában lévő szabadalmak miatt hajlandó ilyen sok pénzt fizetni a valaha jobb napokat is látott cégért. A Motorola Mobility 24500 szabadalma vélhetően elegendő védelmet biztosít majd az Androidnak a sorozatosan induló szabadalmi perekben.

Az ügy érdekessége egyébként, hogy a Google közvetlenül egyetlen okostelefon gyártóval sem pereskedik a mobil operációs rendszer miatt, hanem az Andoridot használó készülékgyártók, a HTC és a Samsung képviselői járnak gyakran a bíróságra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.