Hirdetés
. Hirdetés

Felével nőtt az internet-bankolók száma

|

Tavaly szeptember 30-án az internetes folyószámla-szolgáltatásokkal rendelkező hitelintézetek 664 ezer internetbanki szolgáltatásokra szerződött lakossági ügyféllel rendelkeztek. Ez 10 százalékkal több mint az előző negyedévben, és 52 százalékkal múlja felül az egy évvel korábbi értéket. Idén az első félév végére várhatóan 827 ezerre nő a lakossági internetbanki ügyfelek száma.

Hirdetés

Az online banki szolgáltatásokra szerződött vállalkozások száma ugyanebben az időpontban 103 ezer volt, ami negyedéve összevetésben 7 százalékos, míg éves összehasonlításban 58 százalékos növekedést jelent a GKI Gazdaságkutató Rt., a T-Mobile Távközlési Rt. és a Sun Microsystems Kft. felmérése szerint. Becslésük szerint 2006 júniusának végére 117 ezret meghaladó számú vállalat bankol majd interneten keresztül is.

A bankok várakozásai alapján az internetes bankszolgáltatások közül továbbra is az internetes átutalások aránya növekszik majd a legnagyobb mértékben mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek között. A második, illetve harmadik helyre a tranzakciók ellenőrzése, illetve a számlainformációk lekérdezése került. A korábbi negyedévektől eltérően, a többi online banki szolgáltatás (befektetési termékek, csoportos beszedési megbízás) tekintetében is növekedésre számítanak a válaszoló hitelintézetek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.