Hirdetés
. Hirdetés

Felhő szolgáltatást indított a HP

|

A cloud computing piacán a legfrissebb szolgáltató a HP, a béta állapotú szolgáltatást egyelőre ingyen lehet igénybe venni.

Hirdetés

Cloud
Cloud

Az Amazon, Microsoft és Apple után a HP is elindította a saját, felhő alapú szolgáltatását. A HP szolgáltatásának neve Cloud Services, a számítási erőt a saját adatközpontok biztosítják, a szoftveres alapokat pedig a nyílt forráskódú OpenStack projektre helyezik.

A szolgáltatás első körben béta állapotban érhető el és használható, ebben az időszakban a HP szolgáltatásait ingyenesen lehet majd igénybe venni. Hogy ez a béta állapot mennyi ideig tart, azt nem tudni, de a teljes funkcionalitású szolgáltatásért használat alapon kell fizetni. A HP széles körben reklámozza szolgáltatását, szerinte az a fejlesztőknek, független szoftver forgalmazóknak stb. lesz ideális megoldás.

A felhő alapú szolgáltatást adatmentésre, webes tartalomszolgáltatásra, óriási adathalmazok tárolására is lehet majd használni. A felhasználók virtuális számítógépeket is üzemeltethetnek a HP eszközein, ezeket szükség szerint tudják használni.

A HP pár felhasználóval már tesztelte a szolgáltatást, de most szélesebb körben is próba alá kívánja vetni, hogy a gyermekbetegségek kiderüljenek. Az érdeklődők a HP weboldalán regisztrálhatnak a szolgáltatásra, a vállalat álszámlát küld majd ki, de nem kell egyelőre fizetni.

Az IBM egyik friss felmérése szerint - melyben 3000 informatikai vezetőt faggattak - a vezetők 60 százaléka kész elfogadni és használni a felhő alapú szolgáltatásokat, ami kétszer több, mint amit két évvel ezelőtt mértek.

A HP cloud alapú szolgáltatásának bejelentése logikus lépés a vállalat fejlődésében, miután nemrég jelentették be, hogy a lassan növekvő PC gyártási és eladási üzletágtól szívesen megválnának.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.