Hirdetés
. Hirdetés

Felhőmotor Európában

|

Az Oracle éves konferenciáján tíz felhőszolgáltatással bővítette cloud-portfólióját. A hatvanezer résztvevőt vonzó rendezvény történetében először kapott helyet magyar partner előadása is a programban.

Hirdetés

Európa, Közel-Kelet és Afrika az innováció és az üzleti átalakulás motorjává vált az elmúlt évben - mondta a San Franciscóban megrendezett Oracle OpenWorld 2013 konferencián tartott sajtótájékoztatón Loïc le Guisquet, az Oracle EMEA régióért felelős vezérigazgató-helyettese. - Az európai szervezetek még sosem mutattak ekkora érdeklődést a felhőalapú számítástechnika és a mind fejlettebb adatközpontokban futó Big Data alkalmazások iránt. A növekvő afrikai piac szintén bizakodásra ad okot a térségben.

Az Oracle jelenleg 23 349 alkalmazottat foglalkoztat az EMEA régióban, ahol 63 országban 206 irodát működtet. Derűlátásra okot adó árbevétele a térségben a 2013-as pénzügyi évben 11,2 milliárd dollár volt, ami a teljes árbevétel 30 százalékát tette ki.

Rendszerek és szolgáltatások

Eddigi leggyorsabb és legjobban skálázható integrált rendszerének, az Oracle SuperCluster M6-32-nek bejelentésével indította a szeptember végi konferenciát az Oracle, amely a SPARC M6-32 kiszolgálót és az Oracle Database használatához szükséges teljesítményre optimalizált Exadata tárolókiszolgálót egyesíti. A SPARC M6-32 szerver és a SuperCluster M6-32 integrált rendszer lelke az új 3,6 GHz-es, 12 magos SPARC M6 processzor, a hardveren az Oracle Solaris operációs rendszere fut.

Az Oracle Database 12c adatbázis-kezelőhöz biztosított Oracle Database In-Memory opció révén továbbfejlesztett, memóriában működő alkalmazások is elérhetővé váltak, amelyekkel a felhasználók fokozhatják adatbázisaik teljesítményét az analitika, az adattárház-kezelés és az online tranzakciófeldolgozás (OLTP) terén. Az Oracle egyedi módon optimalizálta a memórián belüli működést, lehetővé téve az online tranzakciós adatok valós idejű, eseti elemzését. Az Oracle Database 12c adatbázis-kezelőn futó összes alkalmazás automatikusan és transzparens módon hasznosítja az Oracle Database In-Memory opciót, amelyet külön kell licencelni az adatbázis-kezelőhöz.

Felhőportfólióját 10 új alkalmazás-, platform- és infrastruktúraszolgáltatással bővítette az Oracle. A Cloud Marketplace globális piactéren a partnerek közzétehetik alkalmazásaikat, a felhasználók pedig könnyebben megtalálhatják, értékelhetik és megvásárolhatják az Oracle Cloud-megoldások funkcióit bővítő, innovatív alkalmazásokat. Többek között az értékesítési csatorna kezelése, a jelentés- és ajánlatkészítés, a szerződés-nyilvántartás, az előrejelzés, az értékesítésösztönzés és a kompenzációkezelés terén érhetők el jelenleg alkalmazások.

 

Megjelent az Oracle Mobile Cloud Service is, amellyel a fejlesztők és a vállalati informatikusok mobilbarát API-kat hozhatnak létre, illetve kezelhetnek, és mobilalkalmazásaikat könnyebben integrálhatják vállalati adatokkal és szolgáltatásokkal. Az Oracle Cloud részét képező Oracle Mobile Cloud Service a gyártó mobilplatformjára épül, amellyel a szervezetek egyszerűen és biztonságos módon terjeszthetik ki alkalmazásaikat a különböző eszközökre, és bármilyen adatforráshoz kapcsolódhatnak, legyen az egyedi megoldás, csomagolt alkalmazás vagy felhőszolgáltatás.

Magyar partnerelőadás

Az Oracle OpenWorld 1997-ben indult történetében először kapott helyet magyar partner előadása is a konferencia programjában. A Fornax vállalatcsoport képviseletében Nagy Zoltán, a Fornax ICT Kft. ügyvezetője több mint ezer pályázó közül kapott felkérést arra, hogy ossza meg a szoftveres munkafolyamat- és munkaerő-menedzsment hatékonyságának növelése területén szerzett tapasztalatait a közönséggel.

Nagy Zoltán a magyar tulajdonú Fornax saját fejlesztésű termékét, az Eventus rendszert mutatta be, amely több más szakmai elismerés mellett tavaly az European Software Excellence Awards 2012 díjat is kiérdemelte a mobil munkaerő irányítását támogató megoldásával.

- Az Eventust a Deutsche Telekom több leányvállalata is használja, a konferencián a Crnogorski Telekomnál bevezetett rendszert mutattam be, amely a munkafolyamat-kezelő alapmodulok mellett több kiegészítő, például mobilraktár-kezelő és HR modult is tartalmaz - mondta Nagy Zoltán. - A 2011-ben megvalósított projekt eredményeként a montenegrói távközlési vállalat 60 százalékos hatékonyságnövekedést ért el a karbantartás területén, többek között a diszpécseri munka, a feladatkiosztás automatizálásával. Olyan megoldást alakítottunk ki, amely a feladatok hozzárendelésekor a műszerészek területi elhelyezkedésén túl kézi raktáruk készletét, valamint szakmai képességeiket is figyelembe veszi, így az eredménytelen, illetve többszörös kiszállások száma is jelentősen csökkent.

Hirdetés

Loïc le Guisquet sajtótájékoztatóján arra is figyelmeztetett, hogy az EMEA régió lendületének megőrzéséhez a felhasználóknak és a technológiai cégeknek is meg kell ragadniuk az uralkodó trendek kínálta üzleti lehetőségeket. A vezérigazgató-helyettes szerint ehhez a tanuló fiatalokat is arra kell ösztönözni, hogy műszaki pályát válasszanak. Az Oracle az egyik fő támogatója a Grand Coalition for Digital Jobs (Széles körű összefogás a digitális munkahelyteremtésért) néven futó, európai uniós kezdeményezésnek, amely ezt a célt szolgálja. A nonprofit Oracle Academy például az oktatók továbbképzése mellett az informatikai készségek fejlesztéséhez tananyagot is kínál 3200 európai, közel-keleti és afrikai oktatási intézménynek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.