Hirdetés
. Hirdetés

Feloldhatják a Messenger titkosítását

|

Az Egyesült Államok egy perben ezt próbálja kikényszeríteni a Facebooktól.

Hirdetés

Hirdetés

A Egyesült Államok kormánya a Messenger csevegőapp titkosításának feloldására szeretné rávenni a Facebookot, hogy a nyomozók betekintést nyerhessenek három gyanúsított beszélgetésébe.

A kaliforniai bíróság előtt zajló ügy részleteit nem hozták nyilvánosságra, de a hírek szerint a Facebook egyelőre ellenáll az Igazságügyi Minisztérium kérésének.

Az ügyről még annyit tudni, hogy az MS-13 nevű, közép-amerikai bevándorlókból álló banda elleni vizsgálattal áll kapcsolatban.

Ezt a több tízezer tagot számláló, kegyetlenségéről híres bűnbandát Trump elnök gyakran használja arra, hogy illusztrálja az Egyesült Államok bevándorlási politikájának lazaságát. A banda tagjait állatoknak nevezte, és arra panaszkodott, hogy a kaliforniai törvények  megkötik a bűnüldöző szervek kezét.

A bíróság döntésének potenciális hatása túlmutat a szóban forgó eseten, mert amennyiben a titkosítás feloldására utasítják a Facebookot, az ítélet precedensként szolgálhat, és más, népszerű csevegő alkalmazások sorsát is befolyásolhatja.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.